torsdag 10 januari 2008

Perssons utfall mot Bush

Efter att ha talat med en vän på telefon fick jag veta att Göran Persson hade suttit på svensk teve samma dag och påstått att en europeisk politiker hade omtalat för honom att USA:s president George W. Bush skulle ha sagt till denne att Gud sagt åt honom (Bush) att invadera Irak.

Efter att ha sökt runt lite på Google nu på morgonen hittade jag ett citat där Göran Persson sagt:" På frågan om Bush tyckte det var rätt att invadera Irak sa han: Jag var osäker, det var gud som sa mig att det var rätt"!

Min spontana reaktion till detta är att det är häpnadsväckande att t o m forna regeringschefer häcklar ur sig väldigt starka påståenden utan en uns till bevis. I Perssons fall är det extra absurt eftersom han verkar bygga trovärdigheten på en "europeisk politikers" utsago. Varje person med lite sunt förnuft, och hysandes respekt för andra människor, borde inte driva en sådan smutskastningskampanj mot en annan människa på sådana lösa grunder.

Men å andra sidan, vem kommer att klaga, förutom jag? Jag förväntar mig inte direkt att svensk media kommer att granska uttalandet. Det viktiga i den europeiska debatten verkar inte vara trovärdighet och sanning, utan snarare att de åsikter som framförs har en tydlig antiamerikansk udd, sedan spelar det ingen roll hur vansinniga argumenten är.

Men min fråga är: är det någon som känner till några konkreta uttalanden av Bush beträffande Gud och Irak som kunne tänkas ligga till grund för medvetna misstolkningar från kritikernas sida?

1 kommentar:

Erik sa...

Nu har jag själv sett Perssons uttalanden om Bush (finns på svt.se). Det var bland de sämsta jag sett. Han kallar t o m Bush för "lame duck" vilket vittnar om hur okunnig och patetisk Persson.

Den demokratiskt ledda kongressen har misslyckats med nästan alla sina valfrågor. Om det är någon som håller i taktpinnen i USA så är det Vita huset. Hur Persson får detta till en lam duck skulle jag gärna vilja veta. Socialistsnack är vad det är!