måndag 14 april 2008

Toffelhjälten

Det var under primärkampanjen i South Carolina som Bill Clinton antydde att svarta förmodligen lockades att rösta på Obama bara för att han svart; en kommentar många svarta tog illa vid sig inför pg a att de tyckte att Clinton spelade på raskortet väl mycket, och av den anledningen röstade på Obama. Obama vann sedan South Carolina vida överlägset Clinton - och under hela den fortsatta primärvalkampanjen antydde det mesta att de svarta nu funnit den anledning de behövde för att verkligen stödja sin svarta kandidat.

Nu har Bill Clinton gjort det igen. För några veckor sedan berättade Hillary hur hon under ett besök i det krigshärjade Bosninen var tvungen att ducka för att undgå eld från krypskyttar. Det påståendet visade sig vara helt fel - något Hillary senare erkände att hon misstagit sig på. Direkt efter incidentent visade opinionssiffror att Hillary tagit skada av överdriften, men vid det här laget tycks hysterien kring händelsen lagt sig. Ända tills Bill kastade sig in i leken igen.

På en kampanj för sin fru så tog han återigen upp Bosninen-historien och försökte försvara sin fru genom att säga att hon gjort ett misstag en sen kväll på en kampanj pg a att hon varit trött (se klippet på följande länk: http://abcnews.go.com/Video/playerIndex?id=4633162. ) Faktum var dock att Hillary berättade Bosnien-historien vid mängder av kampanjer både morgon och kväll. Bills felaktiga uttalande om Hillarys felaktiga uttalande fick återigen media att blicka tillbaka på skrönan om krypskyttar i Bosninen. Något Hillary inte alls gillade, varför hon helt enkelt ringde upp sin make och sa åt honom att hon kunde försvara sig själv. Toffelhjälten Bill har under hela hennes kampanj nämligen haft en tendens att trampa i klaveret.

Här är en video om saken:

Inga kommentarer: