torsdag 14 augusti 2008

Staring Down the Russians

En artikel om den Ryssland-Georgienkrisen i TIME av Zbigniew Brezinski, som var nationell rådgivare åt Jimmy Carter - och en väsentlig aktör under kalla kriget, när spänningarna mellan Ryssland och Väst verkligen var het.

Brezinski (som vänsterfolk gärna hänvisar till när de vill framhålla hur onda CIA är) - skriver mycket rättfram om att Väst och i synnerhet inte USA kan tolerera Rysslands agerande. Man måste göra saken tydligt för Ryssland att man inte kommer att tolerera detta. Inte nödvändigtvis med våld, och inte heller genom att frammana ett nytt kallt krig, utan snarare genom ekonomiska sanktioner, som kommer att slå hårt mot en rik men mycket bräcklig rysk ekonomimsk elit (oligarkin) som har stora delar av sina ekonomiska resurser placerade i västerländska banker.

Ryssland bör även fråntas OS 2012. Brezinski förklarar dock att det i detta läge dock är svårt att avgöra exakt vilka konkreta åtgärder som är bäst att vidta.

Brezinski kommenterar också presidentkanditaterna och skriver att han personligen stöder Obama, men att han anser att den här händelsen är alldeles för viktig för att presidentkandidaterna ska peka finger mot varandra i fråga om vem som ger bäst uttalanden gällande krisen ifråga och istället sluta upp bakom president Bush i dennes fördömande av Ryssland, och bilda en bipartisansk front i denna fråga.

Här är artikeln.

http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1832699,00.html

Inga kommentarer: