torsdag 9 oktober 2008

McCain borde vinna

Här är John McCain i ett klipp från 2000, där McCain spekulerar i framtiden och säger att han 2004 kommer att kampanja för Bush och att han förmodligen inte kommer att ställa upp i presidentvalet 2008:I det sistnämnda avseendet ändrade sig McCain uppenbarligen, men om han skulle förlora också denna gång lär han inte få några fler chanser. Och inte minst därför borde han bli president 2008 - inte främst för att det är hans sista chans, utan därför att han bättre förtjänar att bli president än de flesta andra kandidater i amerikansk historia gjort.

Det finns många goda sakpolitiska orsaker till att stödja en viss kandidat. När jag år 2006 på allvar började promota McCain så berodde det främst på att jag ansåg att han var den enda politikern med såväl vilja som kunskap att kunna vinna kriget i Irak, samt i andrahand därför att jag ansåg att han var den enda Republikan som skulle kunna utmana Demokraterna (Hillary Clinton, som jag då trodde).

Viktigare än sakfrågorna är dock John McCains karaktär. Han har levt ett liv mer annorlunda liv än de flesta. Och hur mycket Obama än gapar om att han är speciell, att hans far var svart och hans mor vit - att han levde sin ungdom vilsen och sökande, till dess han hittade sig själv e tc, så är det faktiskt inte särskilt speciellt. Åtminstone inte i jämförelse med McCain (det har dock Obama heller aldrig hävdat, bör dock sägas).

Här är kampanj -ad från McCains presidentkampanj år 2000. Och vad som tydligt framgår så här i ljuset av historien, är att McCain verkligen drivs av en lång och genuin, men också beprövad tro på Amerika med dess ideal - en person med hans liv vore en enorm tillgång som president. Här är ad:en från 2000:

Inga kommentarer: