måndag 29 december 2008

Ekonomisk recession kommer inte att hindra Obamas skattesänkningar

Obamas fd kampanjchef och nu rådgivare David Axelrod säger att den ekonomiska tillbakagången inte kommer att hindra Obama från att sänka skatterna för medelklassen, vilket kommer att vara ett led i Obamas stimuleringsplan för att få igång ekonomin igen. Planen är 1000 dollar i skattesänkningar för par - och 500 dollar för individer. Något som kommer att kosta omkring 140 miljarder dollar mellan 2009 och 2010.

"People need money in their pockets to spend. That'll get our economy going again."
Sa Axelrod.

Obamas skattesänkingar kommer att skilja sig från Bushs - som, enligt Demokraterna, gav skattesänkningar till de rika. Och helt klart kommer Demokraterna att med regeringsåtgärder verka för att mildra skadeeffekterna av den ekonomiska krisen på ett sätt Republikanerna (vare sig de konservativa eller neokonservativa) inte skulle ha gjort. Det intressanta ur ett svenskt perspektiv är dock att Demokraterna inte verkar anse att själva grundtanken är fel - att i kristider sänka skatter istället för att höja dem, för att på så sätt stimulera ekonomin.

Källa Yahoo News

1 kommentar:

Anonym sa...

Finanskrisen beror ytterst på fiatvalutan. Vare sig skattehöjningar eller -sänkningar är någon bot. På sin höjd tillfälliga symptomlindringar.