måndag 12 oktober 2009

Rush Limbaugh på the Today Show

Den konservative radioprataren Rush Limbaugh låter sig sällan intervjuas, men har här gjort ett undantag för the Today Show där han ges möjlighet att kommentera några av sina många kontroversiella uttalanden. Rush Limbaugh anser dock inte att han behöver förklara särskilt mycket eftersom alla hans motståndare vet vad det är han syftar på men mer än gärna likväl använder sig av hans provocerande retorik i sina egna politiska syften:

Del 1:



Del 2:



Limbaugh är en kontroversiell figur även inom det Republikanska partiet. Dock mer för hans sätt att agera - snarare än för hans åsikter: De flesta Republikaner är överens om att Obamas stimulanspaket är dåligt, och de flesta anser att hans sjukvårdsreform är farlig för ekonomin och belastar arbetande medelinkomsttagare - de flesta uttrycker sig dock inte som Limbaugh - och besitter, till skillnad från honom, egenskapen att faktiskt kunna se de positiva aspekter som trots allt också kan finnas i oppositionspolitik, eller att om inte annat åtminstone kunna se de goda intentionerna bakom politiken.

Men oavsett det, och oavsett vad man än tycker om Rush Limbaughs personlighet - så räds han inte för att kritisera Obama (ur ett ideologiskt perspektiv), och om de senaste "Nobel-dagarna" visat något, så är det att sådana röster behövs. (Däremot behövs inte icke-ideologiska kritiker, som baserar sin kritik på rykten, löjliga hörsägner och perifera saker som har föga med den faktiska politiken att göra - som te x Michelle Malkin på högerkanten och Rachel Maddow på vänsterkanten)

Se även tidigare inlägg:

Rush Limbaugh avfärdar Nancy Pelosis krokodiltårar 20090918

Inga kommentarer: