måndag 29 mars 2010

Marco Rubio och Charlie Crist debatterar på Fox News

Ett av USA:s hetaste primärval inför höstens kongressval är det republikanska primärvalet i Florida mellan sittande guvernör Charlie Crist och Floridas Representanthus tidigare ordförande Marco Rubio, som båda kämpar om nomineringen inför valkampen om delstatens senatsplats i november.

Guvernör Crist har gått från ett stort överläge förra år sedan, till ett dubbelsiffrigt underläge. De två kandidaterna har inte tvekat att kritisera varandra och det är en hård kamp mellan de två. Hittills har de dock nöjt sig med att prata om varandra - men igår höll de sin första debatt ansikte mot ansikte, och pg a att valet uppmärksammas inte bara på det lokala planet hemma i Florida, utan också nationell där Marco Rubio blivit en av te-party-rörelsens frontfigurer, så hölls debatten på Fox News. En debatt där Crist framstod som den moderate republikanen som satte medborgarnas praktiska tillvaro före ideologi, medan Rubio framstod som den mer renläriga Reagan-republikanen. Det var en debatt med vissa tydliga motsättningar, men likväl en debatt i tämligen god ton.

För er som är intresserade av valpolitik och det spännande valet i Florida följer den 40 minuter långa debatten här nedan:

Del 1:



Del 2:



Se även tidigare inlägg:

CPAC 2010: Marco Rubio 20100218

Charlie Crist säger att han inte är en RINO 20100205

Inga kommentarer: