måndag 17 maj 2010

Konspiratorisk C-kandidat stryks från riksdagslista

Centerpartiet stryker en av sina riksdagskandidater från sin riksdagslista och Stockholmscentern har också begärt att personen ska uteslutas ur partiet. Detta efter att kandidaten Ove Svidén på sin hemsida skrivit att såväl 11-september-attacken 2001 som Förintelsen under andra världskriget var utfördes av judar.

– I scenariots form kan jag säga: Börja tänk på det här. Det kanske ligger något mer bakom konspirationsteorierna än vad belackarna säger, säger kandidaten till Rapport, skriver DN.

DN skriver om personens idéer:

Politikern hänvisar till ”andliga upplevelser” till stöd för sin uppfattning. Specifikt pekar han ut en judisk affärsman som ansvarig för 11 septemberattackerna.

Förklaringen till de judiskt styrda aktionerna ska vara ett offertänkande inom den judiska gruppen med syfte att uppnå ett högre syfte, i fallet med Förintelsen den judiska staten Israel, grundad kort efter andra världskrigets slut.

”Estonia”-katastrofen och mordet på utrikesminister Anna Lindh är, enligt riksdagskandidaten, resultatet av aktioner styrda av en grupp på 13 judiska finansfamiljer.

Kandidaten själv förnekar för Rapport att han skulle vara antisemit eller att påståendena om de judiska offren skulle vara antisemitiska.


I ett pressmeddelande förklarar Stockholmscentern att åsikterna är

”är fullkomligt oacceptabla och oförenliga med såväl kandidatur som medlemskap i Centerpartiet”.


Den som vill utforska Ove Svidéns åsikter kan göra det på http://www.peace.se/ - Ove Svidén, som jag inte känner till sedan tidigare, hänvisar

till ”andliga upplevelser” till stöd för sin uppfattning. Specifikt pekar han ut en judisk affärsman som ansvarig för 11 septemberattackerna.


Hemsidan ovan verkar vara stark knuten till den nyandliga globaliströrelsen - vilket är intressant då jag aldrig tidigare sett någon svensk politiker knuten till denna. En annan svensk riksdagsman som flörtat med konspirationsteorier är vänsterpartisten Egon Frid. Det är förstås tämligen skandalöst när människor som dessa kommer in eller kandiderar till Sveriges riksdag. Stockholmscentern fattade rätt beslut som strök Svidén från riksdagslistan och personer som dessa bör påminna om hur viktigt det är att kryssa rätt i höstens val.

Källa: DN, DN

Se även tidigare inlägg:

Den våldsamma konspirationskulturen 20100306

TV 4 fortsätter att granska "Sanningsrörelsen" 20091109

2 kommentarer:

Magnus sa...

Ja självklart så gjorde fysikens grundlagar ett uppehåll den 11 september 2001... Det måste man tro på om man ska kunna väljas in i Sveriges riksdag. Att det ännu inte presenterats något bevis som knyter "islamister" till terrorattackerna är helt OK. Man får vara "konspiratorisk" om man anser att det är muslimer som konspirerat. Talibanerna fördömde direkt dådet och erbjöd sig att lämna över Bin Laden om det fanns bevis för att han hade något med dessa "fega attentat" att göra. 1200 arkitekter och ingenjörer kräver en ny oberoende undersökning av vad som egentligen hände den 11 september - www.ae911truth.org

Ska yttrandefriheten tas ifrån dem? De hävdar ju att den officiella konspirationsteorin strider mot fysikens grundlagar. För ett par veckor sedan föreläste Richard Gage (grundaren av "Arkitekter & ingenjörer för sanningen om 9/11") tillsammans med professor David Ray Griffin vid tre universitet (Toronto, Quebec och Ottawa) i Kanada. Borde dessa universitet stängas nu? De låter ju människor presentera bevis för skyskraporna sprängdes! Var det Bin Ladens (alias Tim Osman) allierade inom CIA som planterade nano-thermite i byggnaderna?

Ojdå, ser att det finns över 200 som tidigare arbetet inom underrättelsetjänst och USAs militär som kräver en ny oberoende utredning. Dessa kanske borde avrättas, eller räcker det med att ta ifrån dem yttrandefriheten? www.patriotsquestion911.com

Ronie Berggren sa...

Som mitt inlägg påvisade så räcker det för min del att rösta på -andra- kandidater i höstens riksdagsval.