söndag 10 oktober 2010

Virginia Tea-Party-Convention

De konservativa konferenserna avlöser i snabb takt varandra. Te-Party-rörelsen i Virginia har i helgen hållit the Virginia Tea Party Convention på temat "The Constitution still Matters" där över 2000 deltagare samlats.

Några av talarna har varit den libertarianske ikonen Ron Paul, Rick Santorum, Dick Morris, Bob McDonnell, Lou Dobbs mfl. Här är några klipp, några tal och några intervjuer från konferensen:

Här diskuterar This Weeks "What Matters Show" - konferensen i Virginia, te-party-rörelsen i delstaten och rörelsens inverkan på höstens val. Dr Charles Dunn från Regent University kopplar på ett intressant sätt ihop te-party-rörelsen med Obamas bristande tro på amerikansk exceptionalism, och förklarar att i princip alla presidenter talat om amerikansk exceptionalism - med undantag för Jimmy Carter och Barack Obama.



Och här ett klipp från Bishop EW Jackson (som deltog i paneldebatten ovan) som var inledningstalare på konferensen:



Konferensen var också fylld med konservativ underhållning och här framför Chris Cassone sången "City on a Hill":



Och här pratar Ron Paul om inflationen:



Och här talar Rick Santorum på en presskonferens där han tar frågor av olika slag - bl a förklarar han att republikanerna behöver en stark kandidat som 2012 kan ta sig an president Obama och att han själv vill vara aktiv i processen att få fram en sådan. Han förklarade också att hotet USA idag stod inför inte bara handlade om regeringens intrång i den ekonomiska sfären utan också i den moraliska och hur USA bör se på statens roll i samhället:



Och här talar Dick Morris - Bill Clintons fd rådgivare, som numera är en av de mest kategoriska kritikerna av Obama-liberalismen:



Här är en annan sång vid namn "Freedom Reigns", som framfördes live första gången av två te-party-aktivister på konferensen:



Och här talar ett par te-party-aktivister från Virginia på en presskonferens på konferensen där de förklarar vad de vill göra under 2011 - bl a vill de föreslå ett tillägg till konstitutionen som ger delstaterna rätt att avsäga sig federala lagar (ett sk repeal-amendement) som te x ObamaCare, om två tredjedelar av den lagstiftande församlingen i den berörda delstaten anser att så behöver göras - ett förslag som Virginias republikanske guvernör Bob McDonnell också förespråkar:



Virginia Tea-Party-Convention höll också en straw-poll gällande vilken kandidat deltagarna helst såg som presidentkandidat - där vann New Jerseys republikanske guvernör Chris Christie med 14% följt av Sarah Palin med 13%.

Här intervjuas Ron Paul av Fox News direkt från konferensen och talar om hur te-party-rörelsen kommer att utvecklas efter valet och vad som då är viktigt:



Källor: Fox News, Star Exponent, UPI

Se även tidigare inlägg:

Values Voter Summit 2010 - en sammanfattning 20100924

Inga kommentarer: