torsdag 24 februari 2011

Guvernör Walker får fejksamtal

Guvernör Scott Walker fick ett telefonsamtal från vad han trodde var den konservative aktivisten David Koch - i själva verket var det dock ett riggat samtal från en vänsteraktivist. I samtalet yttrar sig guvernören bland annat om fackföreningarna, och samtalet kan enligt vissa tolkas som om att han främst är intresserad av att slå ner på fackföreningar, snarare än att sanera budgeten. Här har MSNBC ett reportage om händelsen:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Jag anser inte - av vad som där framkom - att Walker verkar hysa några dolda intentioner. De liberala falangerna på MSNBC har dock en annan syn på saken - här är arbetarrörelsens självutnämnde representant Ed Schultz som tillsammans med sin gäst går i taket över Walkers fruktansvärda uttalande:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Jag tyckte återigen inte att det Walker sa var särskilt märkvärdigt. Däremot talade han med vad han trodde var en viktig politisk finansiär som på telefon insinuerade en del mindre acceptabla förslag, som Walker höll sig så neutral till som möjligt för att inte reta upp eller hamna i bråk med personen i fråga. En ganska rimlig hållning från guvernörens sida - och ett beteende som förmodligen präglar alla som är i ekonomisk beroendeställning till någon.

Hans "undfallenhet", om det nu går att tala om en sådan, är inte på långa vägar ett lika illa beteende som hos dem som ringer fejksamtal och stoltserar med skyltar med morphade bilder av Hitler och guvernören.


Se även tidigare inlägg:

Lärare som stöder Scott Walker 20110223

Inga kommentarer: