fredag 18 februari 2011

Hatpropaganda i Wisconsin

Sean Hannity har här ett mycket sevärt inslag om demonstrationerna i Wisconisn där somliga demonstranter jämför guvernör Scott Walker med Hitler och Mussolino - men det beskrivs också hur Wisconsins statstrupper också hittat några av de kurragömma-lekande demokraterna.

Men ta en titt - och tänk en stund på hur svensk media brukar beskriva te-party-rörelsen och förfasas över hur somliga där jämför Obama med Stalin etc. Låt se om de förfasar sig lika mycket över denna demonstration mot en ung målmedveten guvernör:

Del 1:



Del 2:



Sean Hannity säger här att han tror att dessa demonstrationer kommer att slå tillbaka mot liberalerna - det tror jag också. Och jag tror inte att det här kommer att bli början på en nationell vänsterversion av te-party-rörelsen. Däremot kommer man säkerligen fortsätta protestera mot de republikanska guvernörerna i de olika delstater som föreslår drastiska nedskärningar. På ett nationellt plan tror jag dock att det kommer att göra sådana guvernörer populära - inte impopulära. Det här kan snarare göra det lättare för te-party-rörelsen att förklara ideologiska skillnader och visa vad det konkret är de bekämpar (inte skolbarn men däremot feta lärarfack, som även Obama-administrationen menar är en bromskloss i den allmänna utbildningsförbättringen).

Se även tidigare inlägg:

Scott Walker kommenterar situationen 20110218

Inga kommentarer: