fredag 29 april 2011

Obama om stormarna i södern och sitt nya säkerhetsteam

President Obama höll igår en presskonferens där han inledde med att tala om stormarna i södern och i Alabama i synnerhet. Han förklarade att den federala regeringen skulle göra allt som gick för att hjälpa delstaterna och förklarade hur han idag kommer att resa till Alabama.

Han förklarade sedan USA:s säkerhetsarbete i världen och presenterade sedan sitt nya säkerhetsteam. Med bakom podiet fanns såväl försvarsminister Robert Gates, CIA-chef Leon Panetta, utrikesminister Hillary Clinton och Joe Biden.

Obama började med att förklara att Robert Gates som tänker gå i pension i slutet av juni är en av USA:s längst tjänande försvarsministrar, och förklarade att Leon Panetta nu kommer att ta hans plats. Han förklarade sedan att general David Petraeus kommer att ta Panettas plats som CIA-chef.

Slutligen kommer Lt. Gen. John Allen ta befäl över styrkorna i Afghanistan - den roll Petraeus hittills haft, samt att Ryan Crocker kommer att ersätta Karl Eikenberry som ambassadör.Fox News skriver förövrigt här om vad jag själv tidigare noterat - att två tredjedelar av Obamas är fd Bush-anställda.

Se även tidigare inlägg:

Mer om tornadohärjningarna i Alabama 20110428

Obama förnyar personalstyrka: uppgraderar Bush-anställda 20110427

Inga kommentarer: