torsdag 30 juni 2011

Ann Coulter försvarar Bachmann och Palin

Michele Bachmann har de senaste dagarna fått en hel del kritik för olika saker. Här tas hon (och Sarah Palin) i försvar av en av den konservativa rörelsens kvinnliga ikoner - Ann Coulter som beskriver hur det liberala etablissemanget inte kan acceptera att republikanerna har två mycket skickliga konservativa kvinnor på sin sida.

Hon tar bl a upp att det gjorts så mycket väsen av att Bachmann sagt att John Wayne föddes i Waterloo, Iowa - (där dennes föräldrar var ifrån) när denne visserligen föddes i Iowa, men inte i Waterloo. Ett misstag hon förklarar att den liberala vänstern gör allt för att spinna.

Del 1:Man kan med lite okunskap anse att det är lite gnälligt av Coulter och andra konservativa att alltid gnälla på hur media och vänstern lyfter fram Palin/Bachmanns och andras brister. Ett misstag är förstås ett misstag och att lyfta fram dem när de uppkommer är egentligen bara att lyfta fram fakta.

En sådan ståndpunkt skulle jag instämma i. Problemet är dock att media sällan är konsekventa. Ett misstag av Palin eller Bachmann (eller tidigare George W. Bush) blir en enormt stor sak som verkligen indikerar hur korkade dessa människor är, medan om samma sak (eller värre saker) görs av Obama, så innebär det bara att han hade en dålig dag.

Jag är ingen expert på Bachmann eller Palins förehavanden (och deras karriärer har förstås heller inte varit särskilt långa). Däremot kan jag mycket om såväl Bushs som Obamas diverse floppar och "misstag" - och även om åsikten är subjektiv så anser jag att Obama är avsevärt klantigare än Bush - även om det sällan lyfts fram. Ta en titt på denna länk, där jag sammanställt bara några av Obamas senaste tabbar, och sedan jämfört dessa med några grejer som Bush gjorde, och skillnaden i medias beskrivning av respektive presidents tabbar.

Se sedan denna andra del i intervjun med Coulter, där Sean Hannity tar upp ytterligare exempel på detta och Coulter förklarar att liberaler gör just så - nämligen allt för att beskriva konservativa som dumma. I de fall när detta inte går, när konservativa har riktigt smarta presidenter som te x Richard Nixon, så framställs de istället som galna (vilket var vad som också gjordes med Barry Goldwater, kan förövrigt nämnas):

Del 2:Jag har länge varit skeptisk mot Ann Coulter - här gör hon dock en helt förträfflig analys. Nu är skepsisen avsevärt mindre och vid tillfälle ska jag läsa igenom några av hennes böcker.

UPPDATERING:

Jag höll på att glömma att The Right Brothers ju har en rolig låt om Coulter :)Se även tidigare inlägg:

Sarah Palin på sin film "The Undefeateds" premiär i Iowa 20110629

Michele Bachmann intervjuas av Sean Hannity om sin presidentkandidatur 20110628

------------

Lite nödvändigt onödigt Obama-vetande 20110531

Inga kommentarer: