torsdag 18 augusti 2011

Rebellerna belägrar Tripoli

Rebellerna i Libyen har på sistone avancerat och närmat sig Tripoli där det ryktas om att Ghadaffi förbereder sig på att ge sig av. Här rapporterar Richard Engel på MSNBC om rebellernas framfart:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyOch här ett annat inslag om en Ghadaffis eventuella flykt:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyOm detta sker så är det onekligen en stor framgång för rebellerna och för NATO. I USA stöder dock bara 20% av USA:s väljare det amerikanska militära engagemanget i Libyen. Och för USA:s del måste insatsen i Libyen betecknas som misslyckad. Om rebellerna driver ut Ghadaffi och tar över så har detta tagit 5 månader - istället för de 5 dagar det hade kunnat ta om Obama-administrationen lytt senator John McCains initiala råd. Efter fas 1 kommer dessutom fas 2 att följa - när det kommer att handla om att se till att genuina demokratiska krafter fyller maktvakuumet efter Ghadaffi. Men också det ligger för närvarande i framtiden.

Källa: DN

Se även tidigare inlägg:

De libyska rebellernas ledare död 20110729

Inga kommentarer: