onsdag 14 september 2011

George W. Bush och Hillary Clinton i kamp mot bröstcancer

Tidigare president George W. Bush och dennes hustru Laura Bush och utrikesminister Hillary Clinton deltog igår tillsammans på ett event i Washington DC för att promota ett program som drivs i samarbete mellan George W. Bushs presidentinstitut och Utrikesdepartementet för att motarbeta cervixcancer och bröstcancer i subsahariska Afrika och Latinamerika - två av de huvudsakliga dödliga cancerformerna i dessa områden i världen.

Programmet heter Pink Ribbon Red Ribbon Partnership som syftar till att med allmänna och privata medel hjälpa kvinnor i u-länderna med dessa problem. Detta är George W. Bushs senaste initiativ för att arbeta för världshälsofrågor. Här talar han om vikten för USA att fortsätta engagera sig i dessa frågor - frågor som var så viktiga för honom som president, och som varit lika viktiga för honom även efter hans presidentskap:



Och här talar utrikesminister Hillary Clinton om programmet och tackar president Bush för sitt engagemang:



Och här är ett klipp om den hjälp som president Bush (och Laura Bush) bidragit till och den effekt detta fått och på samma sätt som PEPFAR, kommer att få för kvinnor i fattiga länder:



I söndags såg jag i omkring 8 timmar en skamligt dålig SVT-sändning om 9/11-attacken och de tio år som gått sedan dess. Det var 8 timmar där president Bush i princip smutskastades alltigenom. Hans politik framställdes felaktigt och vinklat och han själv framställdes löjeväckande (i synnerhet när man i ett klipp hämtat från Kobra 2003 hade med en "sång" där man gjorde löje av Bushs och Blairs vänskap - och det alltså på en seriös heldagssändning av Sveriges Television). SVT-sändningen ämnar jag snart skriva ett ingående inlägg om - men händelsen ovan med Hillary Clintons beröm över Bush är mycket mer talande, och mycket mer reflekterande över vem George W. Bush verkligen är och vad han faktiskt gjorde.

Se även tidigare inlägg:

George W. Bushs budskap på tioårsminnet efter 9/11 20110914

Inga kommentarer: