måndag 26 september 2011

Perry väcker liv i Nevada som primärvalsstat

Rick Perrys framgångar har de senaste dagarna tappat fart. Däremot har han lyckats med att göra Nevada till en viktig delstat inför det uppkommande republikanska primärvalet. Nevada, som är den tredje primärvalsstaten efter Iowa och New Hampshire, har hittills ansetts som en säker delstat för Mitt Romney (delstaten ligger granne med Utah och befolkas också av ett stort antal mormoner) - men Rick Perry har nu fått ett endorsement av Nevadas populäre guvernör Brian Sandoval och i en opinionsundersökning leder Perry nu över Romney.

Med guvernör Sandovals endorsement så får Rick Perry snabbt en politisk infrastruktur i delstaten och även delstatens politiska toppstrateger till sin hjälp - däribland guvernör Sandovals egen kampanjmanager Mike Slanker såväl som Sandovals rådgivare Pete Ernaut som båda hjälpte Sandoval att besegra demokraten Rory Reid i förra års guvernörsval.

I en opinionsundersökning från början av september (redan innan Sandovals endorsement) så fick Perry 29% stöd från Nevadas republikanska väljare, mot 25% för Romney. Detta utgör ett stort problem för Romney som hoppas på att tydliga segrar i New Hampshire och Nevada ska unna uppväga hans svagheter i Iowa och South Carolina. 2008 vann Romney delstaten med 51% mot tvåan Ron Pauls 14%.

Alla är dock inte säkra på att Perry faktiskt kommer att vinna, men Romney kommer att bjudas på ett motstånd som han inte hade förväntat sig och som han kommer att behöva lägga ner avsevärda resurser på att bemöta inför primärvalsdagen som beräknas till lördagen den 18:e februari 2012. Perry har således allt att vinna på att satsa stort på delstaten.

Källa: Politico

Se även tidigare inlägg:

Perry och arbetslösheten i Texas 20110925

Inga kommentarer: