onsdag 29 februari 2012

Wyoming röstar ner förslag om förberedelse för apokalypsen

Med iranska kärnvapen på gång och en federal amerikansk regering som bråkar med religiösa institutioner och inför federala köpkrav på sjukförsäkringar, ansåg ett antal republikaner i Wyomings Representanthus att deras delstat borde avsätta resurser för att förbereda sig på apokalypsen. Förslaget, House Bill 85 - kom att betecknas som "the doomsday bill" - och syftade på att förbereda Wyoming på att skydda sin delstat om den federala regeringen skulle kollapsa.

Förslaget kom från den republikanske delstatskongressmannen David Miller, som önskade avsätta 32,000 dollar för att tillsätta en grupp som skulle kunna förbereda delstaten inför diverse katastrofscenarion, genom att planera en delstatlig valuta och förbereda delstaten inför störningar i energi- och mattransporter.

Representanthusets Joint Appropriations Committee var inte helt med på noterna - vilket inte innebar att de sa nej, utan bara att de godkände 16,000 dollar för saken. I omröstningen om förslaget röstades det dock ner med 30-27 röster. Vilket alltså innebar att det inte var långtifrån att gå igenom.

En av dem som stödde förslaget var Kendell Kroeker, som avfärdade galenskapsförklaringarna och sa:

"I guess a lot of people think if you're trying to prepare for a disaster, it makes you seem crazy. I was interested in it mainly because I don't think there's any harm in being well-prepared."


En republikan som motsatte sig förslaget förklarade att Wyoming befann sig i en ganska bra situation i jämförelse med övriga nationen:

"We're in relatively good shape financially, with $14 billion in savings and assets," said Representative Sam Krone, a Republican from Cody.


Mig veterligen har jag aldrig hört talas om någon svensk kommun som på fullt allvar röstat för något liknande. Förslaget gick inte igenom, men med 3 röster skillnad kan det mycket väl gå igenom nästa gång.

Only in America...

Källor: Trib.com, Reuters

Se även tidigare inlägg:

Wisconsins demokrater på rymmen 20110218

Only in America: 11-åring jagar iväg inbrottstjuvar 20101219

Skolstyrelsen i Texas motsätter sig pro-islamska skolböcker 20100923

Republikan attackeras för att han tror på evolutionen 20100516

Virginia portar antikristlig teknologi 20100213

Amerikansk kristendomshistoria i Texas skolböcker 20090716

Texas har röstat om evolutionsteorin 20090401

Inga kommentarer: