tisdag 20 mars 2012

Fast and Furious: ATF släppte vapensmugglaren 2010

ATF beväpnade aktivt de mexikanska drogkartellerna för att på så vis bygga ett större fall för dem - ännu ett bevis för detta är när ATF stoppade en av vapensmugglarna som köpt vapen i USA och var på väg över gränsen - och som ATF lät åka vidare, trots att de visste om hans illegala aktiviteter. Här rapporterar Fox News om saken:



Fast and Furious-operationen utgör en av Eric Holders och hela Obama-administrationens största skandaler. Än så länge har Eric Holder lyckats hålla sig kvar vid sin position - men frågan är om han kommer att klara detta i längden.

Jag skrev tidigare om svensk medias dubbelstandard ifråga om Holder som för några dagar sedan aktivt försvarade Obama-administrationens rätt att döda amerikanska jihadister utomlands, så som man gjort med Anwar al-Awlaki. En liknande okritisk dubbelmoral kan nog även Fast and Furious-operationen sägas representera. Under 20-00-talets början blev Bushs förste justitieminister John Ashcroft starkt kritiserad för Patriot Act (och senare blev Bush-administrationen också starkt kritiserad för FISA-act osv) - och även svensk media nappade på den felaktiga och ytterst tillspetsade och överdrivna liberala propagandan om "Bushs polisstat". Patriot Act och TSA var dock givetvis ingenting alls i jämförelse med Fast and Furious och dödande drönarräder mot -amerikanska- medborgare.

Se även tidigare inlägg:

CPAC 2012 - del 18: Wayne LaPierre 20120212

Obama vill undvika vapenfrågan 20111126

Fler republikaner kräver Eric Holders avgång 20111116

----------

Eric Holders försvar av dödandet av al-Awlaki 20120312

Inga kommentarer: