tisdag 14 augusti 2012

Joe Bidens kampanj-tabbar i full gång

Joe Biden har sporadiskt kampanjat på det ena och andra hållet för sin chef. Men nu när Mitt Romney valt sin vice - den som i en debatt också kommer att möta den sittande vice-presidenten - har Joe Biden kommit igång på allvar. 2008 gjorde han otaliga blunders, korkade uttalanden och den ena dumhet efter den andra - något han heller inte upphörde med när han tillträdde som VP. Nu, med hans nya kampanj i full gång har grodorna dock börjat flyga än en gång.

Idag kampanjade han i Virginia - men trodde att han var i North Carolina (ingen märkvärdig tabbe i ärlighetens namn, och något vilken kandidat som helst hade kunnat göra - Bidens problem har dock att göra med just många bäckar små...):



Ett mer spektakulärt uttalande var dock när han hävdade att Romney kommer att föra tillbaka folk "i kedjor" - en anspelning på en era som knappast hör hemma i en modern presidentkampanj (jag kan inte överdrivet mycket om hur politik fungerar i Tyskland, men jag har svårt att föreställa mig att man på ett tyskt valmöte skulle säga inför en judisk församling att motståndaren skulle föra dem tillbaka till "läger"):



Här diskuterar Andrea Mitchell också uttalandet på NBC News (3:40 in):

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Biden är en tomte, som aldrig skulle kunna lyckas vinna ett demokratiskt primärval på egen hand (vilket vi vet eftersom han försökt flera gånger) - och att han blivit nationens näst mäktigaste man berodde bara på att Obama hade behov av en vit, äldre herre vid sin sida. John McCain valde 2008 sin VP utifrån betydligt bättre premisser än Obama - och Romney har valt en VP som helt enkelt står tio divisioner över Biden.

Källa: Fox News

Se även tidigare inlägg:

Joe Bidens plagiat av Robert Kennedy 20120717

Inga kommentarer: