lördag 15 juni 2013

Rick Perry stadfäster Merry Christmas - tar ton mot politisk korrekthet

Texas guvernör Rick Perry har undertecknat en lag som stadfäster bruket av "Merry Christmas" (alltså, God Jul!) som stadfäster den kristna hälsningen som helt förenlig med lagen, så att ingen lärare eller elev som använder frasen vid skolceremonier ska kunna bli stämda för att ha upprört andra. Lagen röstades igenom bipartisanskt och guvernör Perry som under det republikanska primärvalet 2011 också förklarade att han ämnade avsluta Obama-administrationens "War on religion" (och Obama har som bekant lekt med frasen "Happy Holiday" istället för Merry Christmas) har nu tydligt visat var Texas står i frågan.

"religious freedom does not mean freedom from religion," -


- Kommenterade Perry det nya skyddet, en lag som dock också ger rätt att använda judiska symboler och krubbor etc, så länge som andra religioner och sekulära symboler också tillåts.

Houstons republikanske delstatskongressman Dwayne Bohac som introducerade lagen, säger att denna nu kommer att skydda skolor från löjliga stämningar genomdrivna av en överdriven politisk korrekthet.

Här är presskonferensen och tillställningen när guvernör Perry undertecknar lagen:



Läs mer om lagen på MerryChristmasBill.com

Sverige har mycket att lära i detta avseende, och när avslutningar firas i kyrkor runtom i landet ska självfallet prästen ha rätt att hålla ett litet inledningstal, välsigna de närvarande enligt den lutherska kyrkans läror och sjunga kristna sånger.

Källa: Fox News

Se även tidigare inlägg:

Perry-ad betonar kristendom och socialkonservatism 20111207

Inga kommentarer: