onsdag 25 september 2013

Podd 25: Obama och Bush - två presidenters Sverigebesök

Podd 25. I början av september gjorde USA:s president Barack Obama ett historiskt Sverigebesök, vilket givetvis är ämnet för månadens podd.

Jag samtalar med USA-vetaren Mathias Sundin om Obamas besöksmoment steg för steg. Därtill pratar jag också med Piratpartiets ledare Anna Troberg om de demonstrationer mot amerikansk övervakning som hölls vid presidentbesöket. Vidare följer ett samtal med den kristdemokratiske riksdagsmannen Mikael Oscarsson om den svenska Raoul Wallenberg-dag han drev igenom. Därefter följer ett samtal med Lena Posner-Körösi, ordförande för judiska församlingen i Stockholm om när hon hälsade Obama välkommen till synagogan dit han kom för att uppmärksamma just Raoul Wallenbergs insatser för att rädda judar under andra världskriget.

Slutligen gör jag också en återblick till när George W. Bush besökte Sverige 2001 som den förste sittande amerikanske president att gästa vårt land, och gör sedan några jämförelser mellan hur de båda presidentbesöken skildrades i svensk media.

PR-hjälp i form av likes, tweets och annan reklam mottages tacksamt. Enjoy =)Tidigare poddar hittas i podd-arkivet.

Inga kommentarer: