söndag 22 december 2013

Podd 30: John F. Kennedy - livet, presidentskapet, konspirationerna

Podd 30. Den 22 var det 50 år sedan USA:s 35:e president John F. Kennedy mördades i Dallas, Texas. Detta avsnitt ägnas helt åt Kennedy. Jag har pratat med Lennart Pehrson - journalist boende i New York som skrivit boken "Familjen Kennedy: En amerikansk dynasti", som berättar Kennedy-dynastins historia.

Därtill pratar jag med Henrik L. Barvå från Nya Värmlands-tidningen i Karlstad, som den 22 november skrev artikeln "En ensam skytt på Dealey Plaza" som beskriver varför det faktiskt inte låg någon konspiration bakom mordet.

Därtill pratar jag och min bloggkollega John Gustavsson om konspirationer och John berättar också om några böcker han läst som rör Kennedy-familjens irländska bakgrund.Detta samt tidigare avsnitt hittas också på iTunes samt i podd-arkivet.

1 kommentar:

olle reimers sa...

Tyvärr verkar Henrik Wrande inte varit rätt informerad om skjutningen. Tråkigt att du väljer en kommentator som inte kan materialet och som sprider fördomar.

Om det finns bevis är det dem man ska ta itu med och sluta att spekulera om konspirationsteorier. Hoppas du håller med om det.

Alla de här psykologiska resonemangen saknar värde. I så fall kan man lika gärna kalla polisutredningar för konspirationsteorier.