onsdag 26 november 2014

Obamas IT-guru Harper Reed i Sverige

Harper Reed - IT-gurun bakom Obamas återvalsvalkampanj 2012 - har varit på Sverigebesök på Internetdagarna anordnade av Stiftelsen för internetinfrastruktur i Stockholm.

Här intervjuas han i DN och säger om sitt deltagande i Obamas återvalskampanj, som sägs varit den mest tekniskt avancerade i historien:

– Folk brukar säga att den var det, men jag vet inte om det stämmer. Och hur tekniskt bra en kampanj än är spelar det ingen roll om kandidaten inte är rätt, säger Harper Reed, som visar sig vara något mer modest i verkligheten än sin internetpersona.


Han ger alla svenska politiker godkänt, utom Stefan Löfvén pg a att denne inte twittrar, vilket han anser att politiker med nödvändighet behöver göra:

– Men han har ett coolt namn, jag är säker på att han skulle klara sig bra. Det viktiga är att twittra, inte att fundera så mycket på vad man ska twittra. Politiker är oftast smarta människor, de behöver inte vara rädda för att de ska råka skriva något dumt. Tänk inte efter, twittra bara, annars blir det inga tweets alls.


Här är hans tal på Internetdagarna i Stockholm, där han inleder med att även där promota sitt eget Twitter-konto och därefter om vikten av att bygga bra arbetslag:



Källor: DN, Internetdagarna.se

Se även tidigare inlägg:

Harper Reed - tekniknörden bakom Obamas 2012-kampanj 20130510

------------

Podd 34: Piratpartiet, Aktiv Demokrati och Internet i en politisk värld 20140311

Inga kommentarer: