söndag 8 oktober 2017

Vice presidenten Mike Pence lämnade NFL-match i protest mot spelares respektlösa beteende

Under söndagen lämnade den amerikanske vice presidenten Mike Pence NFL-matchen mellan Indianapolis Colts and San Francisco 49ers i protest mot att flera spelare vägrade respektera den amerikanska nationalsången.

Under den pågående NFL-säsongen i professionell amerikansk fotboll har många NFL-spelare vägrat respektera nationalsången genom att sitta på knä eller stanna kvar i omklädningsrummet. Under söndagens match mellan Inadianapolis och San Francisco var vice presidenten Mike Pence på plats som åskådare.

Ett antal spelare vägrade återigen visa respekt under nationalsången genom att sätta sig på knä. Pence beslutade sig då för att, efter nationalsången var avslutad, visa vad han tyckte om spelarenas agerande genom att lämna matchen och stadion. Pence twittrade även omedelbart om händelsen där presidenten Donald Trump även gav Pence sitt fulla stöd.

I ett senare uttalande under söndagen poängterade Pence att han lämnade matchen eftersom spelare vägrade respektera amerikanska flaggan, nationalsången och landets militär. Pence påpekade även att han anser att det inte är för mycket begärt av spelare att respektera dessa och att Pence stödjer Trump i kampen för att NFL-spelare ska visa respekt för USA under nationalsången som spelas innan NFL-matcher.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: