onsdag 15 november 2017

Svarta amerikanska collegebasketstjärnor tackar Donald Trump för hjälpen att slippa kinesiskt fängelse

Tre svarta amerikanska collegebasketstjärnor tackade under onsdagen Donald Trump för att han hjälpte dem undvika långåriga fängelsestraff i Kina efter de begått brott under vistelse i landet. Donald Trump målas felaktiskt upp i media som en rasist. Under onsdagen bevisade Trump att han bryr sig om svarta amerikaner genom att hjälpa tre amerikanska collegebasketstjärnor att undvika hamna låmga fängelsestraff i Kina.

Det amerikanska collegebasketlaget som representerar University of California, Los Angeles (UCLA) var nyligen i Kina för att spela tränings-och uppvisningsmatcher. Under resan i Kina beslutade sig tre av stjärnspelarna att gå in i en Louis Vuitton-butik och stjäla dyra solglasögon. De tre spelarna blev ertappade och anhållna för stöld där även säkerhetskameror hade spelat in kriminaliteten som bevis.

Myndigheterna i Kina planerade att åtala och bestraffa spelarna. Kina har ett av världens absolut mest hårdaste straff för stöld där tio års fängelse inte hör till ovanligheterna, något som alltså eventuellt väntade de tre svarta amerikanska basketspelarna.

I samband med denna incident befann sig den amerikanske persidenten Donald Trump i Asien och träffade diverse länders ledare, varav en var Kinas president Xi Jinping. Trump som värnar om svarta amerikaner uppmanade under ett möte med Xi att låta de tre svarta amerikanska basketspelarna släppas fria och slippa åtal och fängelse i Kina. Xi gick med på Trumps uppmaning och såg omedelbart till att spelarnas släpptes fria och kunde flyga tillbaka till USA.

De tre spelarna har nu officiellt tackat Donald Trump för hjälpen så att de slipper långa fängelsestraff i Kina.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hade Trump gjort samma sak om kinesiska medborgare skulle åttalas i USA? Knappast va....