måndag 25 december 2017

Muslimsk terrorattack i USA

Under fredagen öppnade en man eld mot flera poliser i delstaten Pennsylvania i USA. Det amerikanska Justitiedepartementet kategoriserar nu dådet som en terrorattack.

Ahmed Amin El-Mofty, invandrare till USA från Egypten, öppnade eld mot ett antal poliser under fredagen på olika platser i Harrisburg, Pennsylvania. Polisen besvarade elden vilket slutade med att El-Mofty träffades och omkom. Ingen polis har i skrivande stund avlidid.

Det amerikanska Justitiedepartementet har officiellt kallat dådet "terrorattack", vilket tyder på att bevis redan framkommit som gör att dådet inte kan anses vara en " ensamvargs vansinnesdåd".

Det spekuleras även i att El-Mofty antingen har kopplingar till eller tog hämnd för att Jalil Ibn Ameer Aziz, en annan invandrad muslimsk man i Harrisburg, Pennsylvania, nyligen fälldes för terrorism i domstol för att försökt understödja en terrororganisation samt för att ha använt social media i syfte att sprida IS-propaganda. Ibn Ameer Aziz påstås även ha planerat en terrorattack i USA och dömdes häromdagen till 13 års fängelse med ytterligare 12 år övervakning efter att avtjänat fängelsestraff.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: