fredag 6 maj 2016

Paul Ryan kan ännu inte stödja Trump

Representanthusets ordförande Paul Ryan är ännu inte beredd att sluta upp bakom Donald Trump - som nu är partiets förmodade kandidat och inofficeilla fanbärare inför höstens presidentval.

Det är han inte ensam om. Tidigare republikanska presidenterna George W. och fadern George H.W Bush vill inte kommentera Trumps nya ställning som förmodad kandidat, och senator John McCain som var kandidaten 2008 konstaterar att Trumps seger försvårar hans egna omvalsmöjligheter till Senaten. Och Mitt Romney, republikanernas kandidat 2012, har sagt att han inte kommer att delta på RNC-konvetentet i Cleveland, Ohio, i mitten av juli, där Trump officiellt kommer att nomineras till partiets fanbärare.

Men Paul Ryans ställningstagande är av helt annan karaktär eftersom han är republikanernas nu högst rankade politiker, i egenskap av ordförande för Representanthuset. Han konstaterade att han inte tydligt kunde stödja Trump så länge Trump inte kunde bevisa att han kunde ena alla fraktioner i det republikanska partiet. Så här sa Ryan igår i en intervju på CNN:Och här hela intervjun:Ryan fick dock inte stå oemotsagd. I en intervju med Sean Hannity på Fox News strax därefter sa New Gingrich - republikanernas fd ordförande för Representanthuset - att han ansåg att Ryan begått ett stort misstag som inte ställt sig bakom Trump i detta läge:Och RNC:s ordförande Reince Priebus konstaterade i en intervju med Hannity på Fox, att Trump och Ryan skulle komma att få arbeta på sin relation:Källor: Politico, Yahoo, CNN

Se även tidigare inlägg:

Trumps kampanjmöte i West Virginia 20160506

Inga kommentarer: