fredag 5 april 2019

Podd 795: Guantanamo-fängelser behövs i Europas kamp mot terrorismen

Podd 795. Ronie Berggren och Pelle Zackrisson från Nyheter idag, pratar om det fängelse på Guantanamo som USA upprättade efter terroristattacken den 11 september 2001 och vad vi i dagens Europa kan lära av det i vår egen kamp mot islamisk terror.STÖD AMERIKANSKA NYHETSANALYSER.

Alla avsnitt hittas i poddarkivet.

Läs även:

Guantanamo-fängelser behövs också i Europas kamp mot terrorismen - Ronie Berggren, 20190401

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så genialiskt av Ronie Berggren
Vi bör naturligtvis öppna en motsvarighet till Bushs Guantanamo fängelse
som INTE, av vad svenskarna tror:

- förekom tortyr
Det var i Abu Ghraib fängelset i Irak då G.W. Bushs Irak krig pågick som en liten grupp fängelsepersonal på eget bevåg roade sig med att tortera och eller förnedra fängelseinternerna, INTE på Guantanamofängelset.

Agerandet på Abu Ghraib var naturligtvis avskyvärt, oförsvarligt och det var naturligtvis på intet sätt sanktionerat uppifrån, utan initiativet kom från den lilla personal grupp som fanns på Abu Graib fängelset. Dessa skyldiga avskum blev självfallet dömda och alla kan vara trygga med att de även fick kännbara straff. – SVT:s ensidiga bild av ett Guantanamo där George W. Bush med full ståfräs torterade sina oskyldiga fångar är så tröttsam och ohederlig den kan bli.

– förekom ”Waterboarding” (skendränkning) som var en Laglig, Nödvändig och Effektiv förhörsmetod.

Skendränkningen knäckte terroristerna som inför förhörsledarna höll långa och detaljerade föredrag om hur al-Qaeda organisationen var uppbyggd. Informationen var oerhört värdefull och utomordentligt uttömmande. Förutom att Osama bin Laden – tack vare förhörsmetoden - så småningom kunde hittas fick deras bekännelser även till följd att tiotusentals människoliv kunde räddas genom att flera nära förestående terrordåd stoppades. (Endast dessa tre monster har utsatts för ”Waterboarding”, inga andra).

Axplock:
Ett attentat var riktat mot konsulatet i Karachi. Ett nytt kapat flygplan skulle störtas mitt inne i Canary Wharf Tower Shopping area i London, ett annat på Heathrow Airport i Storbritannien, och ytterligare en 9/11 liknande attack mot The Bank Library Tower i California, USA.
Så vilken av dessa attacker borde man inte ha stoppat?

Thomas Ek

Infomatica Educations sa...

I have found that this site is very informative, interesting and very well written. keep up the nice high quality writing.JEE Exam preparation