fredag 16 juni 2017

Podd 401: Har Donald Trump trasat sönder den svenska USA-bilden?

Podd 401. Har Donald Trump trasat sönder den svenska USA-bilden?

Ronie Berggren samtalar med John Enggren Dahlsten, som bor i Florida; och Carolina Åhs, som bor i Kalifornien, om hur de ser på Trumps första månader som president och en artikel i Dagens nyheter om hur svenska turister verkar känna sig skrämda från att åka till USA.Alla avsnitt hittas i poddarkivet.

Relaterade avsnitt:

Podd 355: Att vara svensk Trump-anhängare i Kalifornien 20170322

Podd 312: John Enggren Dahlsten om hur USA påverkat hans syn på politik 20170128

8 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant avsnitt att ta del av det här poddavsnittet 401.
Nej, Trump har definitivt inte trasat sönder den svenska USA bilden. Det är våra medier som gjort detta. Ingen annan.

John Engren i Florida har av det här podd-avsnittet att döma en bit kvar för att hajja vad Amerika handlar om. Engrens svepande åsikter och beskrivningar om vad som försiggår i USA sätter frågetecken på huruvida Engrens typiskt svenska lite fega ängslighet i sann mening berättigar honom till ett amerikanskt ”Grönt kort” eller medborgarskap för den delen, enligt min mening.

Carolina Åhs berättelser vittnar däremot om att hon är en sann amerikan som begriper vad Amerika ”is all about”. I ljuset av att hon bor i mega-liberal Kalifornien visar att hon är en stark individ som har förmåga och kraft att tänka själv. Att hon ”over all” gav ett sympatiskt intryck gjorde ju inte saken sämre.

Thomas Ek

Unknown sa...

Hade inte Sverigedemokraterna ett möte nyligen sagt att man inte kunde skylla allt på medierna för det dåliga ryktet om deras företrädare?
Nu senast personen som dömdes för att ha lånat pengar ur partikassan, den mest kända är ju Järnrörsskandalen.

Julian Assange sa att ingenting han kunde läcka skulle vara lika förödande som det som Trump säger. Det är inte helt sant men inte så långt ifrån sanningen.

Anonym sa...

Bäste Anonym!
De Liberala medierna har en bedövande stor marknadsandel, även i USA. Detta får konsekvenser. Julian Assange är en orm, ett värsta sortens kräk som inte sympatiserar med Trump. Julian Assange vill i likhet med de liberala medierna och president Obama att USA skall bli som den Europeiska mardrömmen.

Den journalistiska kvalitén på nyhetsrapporteringarna från USA här hemma är för övrigt oacceptabelt undermålig. De klarar inte av att lämna en analys från det konservativa perspektivet. Public Service skyddas av vår egen Granskningsnämnd som efter avslag på en inlämnad anmälan inte går att överklaga. Den som är normalt påläst om vad som händer i USA måste medge att en kraftig partisk slagsida föreligger hos vårt Public Service. Det finns menar jag ingen möjlighet att svensken genom vårt befintliga Public Service kan få en rimligt saklig och objektiv bild över vad som försiggår i USA.

Den 19 maj uppgav USAs före detta talman i representanthuset Newt Gingrich som då var i Kiev Ukraina att CNN under de senaste fyra månaderna orsakat mer skada mot USA i Ukraina än vad Al-Jazeera och Pravda någonsin kunnat drömma om. Gingrich skulle därför troligtvis svimma om han fick se vad vårt Public Service de facto orsakat här hemma i Sverige, och vad det faktiskt resulterat i. Mot den bakgrunden och i ljuset av alla Trump ”skandaler” som vårt Public Service intill nyligen rapporterat om och som i bästa fall stödjs av anonyma obekräftade tredjehands uppgifter - så undrar jag hur många svenskar som känner till den störtflod av riktiga superskandaler som Barack Obama bär ansvar över och som vårt Public Service haft mage att undanhålla de svenska medborgarna/licens betalarna, till exempel den så kallade Jeremiah Wright skandalen, Benghazi skandalen, IRS skandalen, Obamacare skandalen, Bowe Bergdahl skandalen, Fast and Furious skandalen.

Den 9 maj beslöt Israel helt plötsligt och utan förvarning att stänga ner deras 49 år gamla Public Service. Netanyahu förklarar att det är nödvändigt att göra så här för att kunna genomföra framtida reformer. Ett nytt Public Service bolag väntas sjösättas under de närmsta dagarna. Det nya bolaget saknar än så länge en nyhetsredaktion – ledningen för nyhetsavdelningen ska tillsättas av en domare.

Låt Sverige därför bli Europas första nation som skrotar sitt Public Service och inviger ett nytt pålitligt statligt nyhetsorgan som fungerar som det är tänkt.

Thomas Ek

Anton sa...

Kvalitén på lata reportrar i Stockholm kan ifrågasättas när de alla säger liknande saker. Att ersätta den den med en statsstyrd(SD?)television skulle dock göra saker och ting värre.

En direkt statsstyrd media skulle kunna få oss att bli som Ryssland, Turkiet eller Ungern. Det är väldigt enkelt att se en ledare som perfekt, det är bara att inte rapportera om hans brister.

Anonym sa...

Anton,
Vem har föreslagit att vi ska ha en ”SD styrd television”?
Vem har sagt att vi ska ha ”en direkt statsstyrd media”?

Thomas Ek

Anton sa...

Thomas

Ok, förklara skillnaden mellan "ett nytt pålitligt statligt nyhetsorgan" och ett som är statsstyrt.
Förklara skillnaden mellan vad Netanyahu gör och vad Erdogan gjorde.

Anonym sa...

Med respekt för det demokratiskt tagna beslutet att Sverige skall ha ett Public Service krånglar jag inte med det. I ljuset av att det beslutet de facto står vid handen; - Säger jag att;
– ”Låt Sverige därför bli Europas första nation som skrotar sitt Public Service och inviger ett nytt pålitligt statligt nyhetsorgan som fungerar som det är tänkt”.
Att som du gör, börja sväva iväg kring andra frågor om;
skillnaden mellan vad Netanyahu gör och vad Erdogan gjorde”
– och ber mig börja diskutera vad;
”skillnaden mellan ett nytt pålitligt statligt nyhetsorgan och ett som är statsstyrt”
är, känns bara som att du vill ”slänga käft” med mig.

Thomas Ek

Anton sa...

Ok, eftersom du uppfattar det jag skriver som ett sätt att slänga käft så avslutar jag med att säga vad jag tycker är värt att tänka på.
Tänk själv på vad alternativet är till en fristående medieapparat.
Tänk på vart gränsen går mellan att stoppa förtal och att hindra viktig granskning
Se Hacking Democracy på HBO, eller kolla på Haqcking Dem0ocracy::The Hack på youtube.
Tack för mig