söndag 25 juni 2017

Podd 406: Invandringspolitikens problematiska baksidor måste konfronteras

Podd 406. Ronie Berggren och Jessica Stegrud samtalar om invandringens baksidor och de problem som det inte längre räcker att vi börjat prata om, utan som vi nu också måste börja lösa.Alla avsnitt hittas i poddarkivet.

Relaterade avsnitt:

Podd 394: Terrorn fortsätter, svensken tiger 20170604

Podd 333: Svenska no go-zoner - 2: Kriminalinspektör om Stockholms förorter 20170212

Podd 309: Katerina Janouch om medias häxjakt och svenska åsiktskorridorer 20170125

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra timing på att ta upp det här viktiga ämnet.
Samtalet mellan Jessica Stegrud och Ronie flöt på bra och det var både intressant och lärorikt att ta del av parternas intryck och erfarenheter.

Ronie avslutar samtalet med frågan:
”Vad ska vi konkret göra för att för att åtgärda all dom här problemen”
Mitt konkreta förslag på Ronies viktiga fråga lyder:

Så kan Sverige krossa IS
Att USA genom president Bushs Irak-krig bär skuld till problemet IS som Sverige tvingas hantera idag rättfärdigar på intet sätt vår statsminister till att strunta i att skydda Sverige från attack. Att Sverige blivit attackerade av en fiende med avsikt är att erövra hela vårt land och ta det i besittning står utom allt rimligt tvivel.

IS framgångsrika attacker mot både Sverige och Europa kommer med all sannolikhet att öka i både antal och styrka. Sverige (och Europa) klarar heller inte av att hantera den ondska som migrationen för med sig,

Det är vår statsministers förbannade plikt att skydda Sverige. Fienden IS måste i första hand krossas och det per omgående. Sveriges antagonism mot USA och Trump måste i allas vår gemensamma kamp mot IS av det skälet i sin helhet, läggas åt sidan. Löfven måste räta på sin rygg, ta ett allvarets samtal med Trump och göra tydligt, att vi står fullt enade i USAs kamp mot IS samt, att i de områden USA bekämpar IS, erbjuda militär hjälp.

ISs snillrikt upptäckta och farbara väg mot framgång utgörs just av vår uppfattning – att USA själv faktiskt får att städa upp efter sig själv. Den här uppfattningen har kommit att stå som tillräcklig förevändning till att Sverige inte ska ladda med någon skarp ammunition mot IS.

Den här ursäkten, klyftan, är en öppen motorväg som är helt avgörande för ISs stadigvarande krigsframgångar och även för ”homegrown terrorism”. Den måste spärras av. Det här kräver att Sverige parallellt med Löfvens samtal med Trump demonstrerar Sveriges beslutsamhet genom att med all tänkbar brutalitet tyvärr, *tills vidare, stoppar all invandring.

Nato eller EU, därför det är samma sak, som av samma skäl fortfarande gömmer sig under sitt skrivbord, skulle med Löfvens omvändning med hög sannolikhet därmed bli tvingade att också hjälpa till. Nato är den i särklass kraftfullaste militäralliansen som finns på vår planet. Slår det här in, då kommer vi tvingas acceptera att Winston Churchill kan få en själsfrände vid namn Stefan Löfven.

*Det här med ”homegrown terrorism” och att stänga alla gränser
Det är Sveriges interna stridigheter om frikostigt eller begränsat flyktingmottagande som i sig utgör IS enda möjliga väg mot framgång. Om Löfven gör som jag föreslår, samt, i samband med att Löfven i tillägg till samtalet med Trump, under en starkt begränsad tid, stänger alla gränser. Då har ju vi i Sverige mycket klart signalerat till den som här hemma går och dagdrömmer om att ens möjligtvis sympatisera med IS, att Sverige med all tänkbar brutalitet per omgående, obönhörligen bara klipper till. Mitt föreslagna grepp om det verkställs, skulle mycket tydligt visa en IS sympatisör, att här i Sverige tolererar vi icke den typen av tankegångar, alls. (Sveriges exceptionella krigssituation måste rimligen kvala in för ett kortfristigt undantag hos FNs flyktingkonvention från 1951, som då den skrevs och undertecknades knappast implicerade beaktande av den märkvärdigt säregna attack vi drabbats av idag).

Ovan är del 1 av 2.

Thomas Ek

Anonym sa...

Fortsättning - Del 2 av 2

Den som tror att USA vinner kampen mot terrorismen har fel
Om ingen kursändring snarast tar sin början bör Stefan Löfven med omedelbar verkan avgå från sin post. I annat fall är jag fast i tron om att mina barnbarn kommer tvingas att leva i ett helvete, värt namnet.

Om Natos obegripliga och skamlösa ovillighet att hjälpa till beror på att européerna i rädsla över att avslöjas med ynklighet tvingats statuera exempel på att européerna ansåg att George W. Bushs beslut om att i mars 2003 invadera Irak var felaktigt, och att USA av det skälet faktiskt får lov att städa upp efter sig själv kan man bara spekulera i. Men är det på det sättet, vilket jag är övertygad om att det är, så berättigar det på intet sätt Nato till att mot den bakgrunden strunta i att skydda Europa från attack. Om Löfven gör som jag föreslår kommer Nato med all säkerhet hänga på. Då är saken biff.

Thomas Ek

Personbeskrivning - Thomas Ek
Thomas Ek har arbetat som placeringsrådgivare hos Söderman Life AB, drivit motellrörelse i Fort Lauderdale USA, och arbetat som montör hos Lear Seating i Bengtsfors m.m. Han är numera pensionär. Under de senaste snart 20 åren har Thomas nästan dagligen 3-5 tim./dag mestadels genom Internet tagit del av den politiska utvecklingen i USA.

Anton sa...

Intressant, Jag har 3 egna förslag för att vända utvecklingen.
1. Sätt till en ny bättre polisledning och avskaffa myndighetstänket.
Den nya omorganisationen är bara kulmen på att politikerna inte vet hur polisen fungerar. Läs gärna Magasinet Paragraf som jag gör, dom skriver om polisens kris.

2. Skaffa mer info om vilka som är terrorister/sympatisörer och vilka som är vanliga muslimer. Utreda mer om Muslimska Brödraskapet i Sverige. MSB lade ju ner arbetet med rapporten, se till att det tas upp igen. Läs gärna Skotten i Köpenhamn.

3.Se till att jobba med Arbetsförmedlingen, vissa är ju personer som skulle må bra av något vettigt att göra på dagarna. Läs gärna Vi bara lyder. Bra för att förstå myndighetstänkandet i Sverige idag och anknyter till de två första punkterna.

Ronie Berggren sa...

Tack för tipsen :)