måndag 1 mars 2021

Podd 1277: Donald Trump dominerar CPAC 2021

Podd 1277. Ronie Berggren analyserar CPAC 2021 med fokus på Donald Trumps stora avslutningstal.





STÖD AMERIKANSKA NYHETSANALYSER.

Alla avsnitt hittas i poddarkivet.

2 kommentarer:

olle reimers sa...

Jag lyssnar på din podd Ronie och jag slås av hur fel jag tycker att du har när du får det till att Trump står för personkult och "cancel culture" när han vill rensa ut RINOSD och Never Trumpers.

Problemet med det Republikanska partiet är att vissa av dess ledamöter är nöjda med det som var innan Trump blev president. Men Trump ville genomföra en kraftig förändring av politiken och han har fått folket med sig. Republikaner som Dick Cheney Tim Ryan, Mitch McConnell, Mitt Romney, m.fl. var att de ville bevara Washington som den "swamp" som det är. De ville att partiet skulle använda sitt inflytande med bibehållande av Deep State. Det gynnade dem och deras klick, tycker de.

Men Trumps politik är något annat. Den går ut på att minska Washingtons inflytande och få igång människorna ute i landet. Hur kan du kalla detta för personkult? Trump är en symbol och banérförare och ingenting annat. Men han är en folkledare som Gandhi eller Mandela. En Inspiratör för att genomför adenna ytterst svåra förändringsprocess som har hela etablissemanget inklusive medierna emot sig. Då kan man inte ha Deep Statare emot sig. De står helt enkelt ivägen .

Anonym sa...

Trump är folkets man, alla har inte fattat det än. Han försöker montera ner etablissemanget men det är många republikaner som stretar emot. Demokraterna har fortfarande kontroll över republikanerna som sitter på nyckelpositioner. Trumpgänget håller på att mobilisera gräsrötterna nu och folk börjar engagera sig lokalt. Det finns planer på att Trump ska ta över Nancy Pelosis plats 2022 och sedan gå för presidentposten 2024. På vägen blir det en riksrätt mot Biden.
Angående röstfusket så borde alla läsa Peter Navarro rapport i tre delar om hur fusket i valet gick till. Finns på: https://peternavarro.com/
Anmärkningsvärt att Ronie Berggren hävdar att inget fusk har förekommit.