torsdag 15 oktober 2015

Hillary Clinton stänger dörren mot Joe Biden

En av de mer intressanta analyserna efter gårdagens debatt, är att Hillary Clinton med sitt effektiva framträdande lika effektivt stängde dörren för Joe Biden att göra entré.

Joe Biden har de senaste månader haft två saker att ta ställning till: huruvida hans familj (och han själv) är kapabla att kasta sig i något så personlig för hela familjen krävande, så kort tid efter sonen Beaus bortgång. Samt; hur svag Hillary Clinton egentligen är, något många använt som skäl för Biden att ge sig in i leken.

Washington Post skriver här att den första frågan bara kan besvaras av Biden och hans närmaste. Men den sista frågan besvarades på tisdagens debatt - Clinton kommer inte att tyna bort, utan kämpa med näbbar och klor för nomineringen och inte ta något för givet.

Utsikterna för Joe Biden att peta bort Hillary Clinton kommer när allt kommer till kritan, troligtvis att vara minimala, även om det alltid är lätt att spekulera i andrahandsval i synnerhet när Clinton under så många månader aldrig riktigt kommit till skott.

Med debatten har hon inte vunnit nomineringen, däremot börjat stänga dörren för Joe Biden. Ska han ändå ge sig in i leken måste han fatta ett snabbt beslut.

Källa: Washington Post

Se även tidigare inlägg:

Charles Krauthammer om Demokraternas debatt 20151014

Inga kommentarer: