måndag 4 april 2016

Stöd Amerikanska nyhetsanalyserAmerikanska nyhetsanalyser har funnits sedan januari 2008. Vi har sedan dess publicerat nästan 15 000 blogginlägg, och över 180 podcastavsnitt. 

Vi är inte ensamma om att rapportera om amerikansk politik. Det svenska intresset för USA är outtömligt och det finns många duktiga USA-experter i Sverige.

Däremot är Amerikanska nyhetsanalyser ensamma om att presentera amerikansk politik ur ett specifikt USA-inspirerat konservativt perspektiv.

Vi står förankrade i USA:s konservativa tradition och det gör oss unika. Men vi gör det utan att ha någonting emot Demokraterna. Vi ägnar oss inte åt svartmålning av motståndarsidan.Det gör oss också unika, i synnerhet i förhållande till etablerad svensk media som under objektivitetens täckmantel ständigt presenterar republikanerna vinklat och negativt.

Amerikanska nyhetsanalyser behövs därför för att balansera det svenska debattklimatet. För att presentera Republikanerna utifrån deras egna premisser. Vi drivs av vårt djupa intresse för amerikansk politik och historia - ett intresse som givetvis föregår Amerikanska nyhetsanalyser.

Men vi vill också påverka och synas, och för att göra det behöver vi stöd från er som läser och lyssnar. Ett stöd som kan visas på olika sätt:* Sprid poddavsnitt och artiklar. Ni får i synnerhet gärna dela blogginlägg och podcastavsnitt på sociala medier eller uppmärksamma oss i mediasammanhang där ni har egna kontakter.

* Skänk en slant. Ni kan också ge ekonomiskt stöd genom att swisha en gåva till mig på 0703028950 (bifoga ett SMS med texten ”Amerikanska nyhetsanalyser”).

Amerikanska nyhetsanalyser drivs nämligen helt ideellt och jag spenderar flera timmar varje dag på blogginlägg och poddproduktion och tar ibland lediga dagar från jobbet för att hinna hänga med i de stora politiska händelserna.

* Kommentera gärna! Varje poddavsnitt har i snitt ca 200 lyssningar. Det vore därför också kul med lite större respons från er som lyssnar.

Kommentera gärna i avsnittsinläggen eller direkt på iTunes där ni både kan kommentera och betygsätta. Konstruktiv kritik är förstås bästa sättet att förbättras och kommentarer mottages därför tacksamt.

* Skriv gästartiklar. Slutligen är ni som är intresserade av att skriva gästinlägg också välkomna att höra av er.

Ni måste inte stå till höger på den politiska skalan, eller stödja republikanerna. Det enda som krävs är ett djupt ämnesintresse och en spännande artikel. Enklast för att göra det, är att helt enkelt skicka mig ett e-mail med bifogad artikel.

Stort tack till alla er som lyssnar och läser och som också vill visa att ni gör det!/ Ronie Berggren, Amerikanska nyhetsanalyser

För mer om ämnet, lyssna på detta poddavsnitt:

Podd 145: Amerikanska nyhetsanalyser är alternativet till svensk media 20160110

Inga kommentarer: