torsdag 18 juli 2013

Röster om varför GOP behöver George W. Bush

Utsikterna för immigrationsreformen är inte lovande i Representanthuset. Och nu börjar många röster höjas för att republikanerna faktiskt skulle behöva ta en titt tillbaka på George W. Bushs presidentskap för att faktiskt lära sig något.

Här skriver Joe Conason en artikel på Yahoo News, om varför GOP borde ta lärdom av George W. Bushs förespråkande av immigrationsreform - som under sitt presidentskap insåg behovet både av att säkra gränsen och att ge en möjlighet även för illegala invandrare att nå medborgarskap. Och påminner om att republikanerna en gång hade 45% stöd av landets latinos, mot de 29% Mitt Romney fick i höstas.

Och här skriver Harry J. Enten i The Guardian hur GOP:s ledarskap valde Mitt Romney 2012 för att denne ansågs vara den mest valbara kandidaten. Det räckte dock inte - och republikanerna i Representanthuset inte minst pg a sitt motstånd mot immigrationsreformen fått partiet att framstå än mer hårdfört. År 2000 var man dock i en liknande situation och valde att satsa på en outsider: George W. Bush som då lyckades där det övriga partiet hade misslyckats (Newt Gingrichs avgång, den impopulära impeachment-processen mot Clinton etc) - inför 2016 bör man försöka detta en gång till. Och precis som år 2000 finns det inför 2016 en hel del ganska intressanta insiders inom det republikanska partiet.

Se även tidigare inlägg:

Bush-Centret och Vita Huset vänskaps-twittrar 20130712

Inga kommentarer: