onsdag 29 oktober 2014

Bill Maher på väg att frysas ut ur det liberala etablissemanget efter sin islamkritik

Den liberale debattören (och ateisten) Bill Maher, har nu börjat få uppleva samma stigmatisering som konservativa sedan länge utsatts för av intoleranta vänsteraktivister.

Ayaan Hirshi Ali, fick tidigare i år sin inbjudan att tala på avslutningsdagen vid Brandeis University indragen efter protester från studenter pg a sitt prat om islamiskt förtryck (något hon personligen upplevt), Robert Spencer har sedan lång tid varit med om samma sak (och nekades häromåret inresetillstånd till Storbritannien när man ville vara med och hedra den brittiske soldat som mördades av en jihadist på öppen gata mitt på dagen), och nu har turen också kommit till Bill Maher. Studenter vid University of California, Berkeley, anser att Maher bedrev hets mot folkgrupp/hatespeech när han härmoveckan hamnade i luven med Ben Affleck ifråga om islamiskt våld. Här är det inslaget från den 3 oktober, för er som inte sett det:Debatten utlöste i sin tur en omfattande debatt i USA, med liberala islam-apologeter på en sida och överlag många konservativa islamkritiker på andra sidan - samt Maher (och Sam Harris), och dennes liberala religionskritiska vänner.

Studenterna på UC Berkley vill nu att Maher stoppas från att tala vid julavslutningen i december, och har fått över 2 000 underskriver på följande upprop:

Bill Maher is a blatant bigot and racist who has no respect for the values UC Berkeley students and administration stand for.


Här diskuterar den konservative debattören Ben Shapiro sakerna Maher verkligen sa och den statistik som faktiskt finns:Och här diskuterar Sean Hannity huruvida Islam är en fredens religion eller ej, en debatt som inte tycks ha något slut:Kommentar:

USA, precis som Sverige, präglas i åtminstone detta avseende av att en mängd debattörer inte klarar av att göra skillnad på sak och person (vilket är en av de grundläggande medborgarfärdigheter man behöver ha för att kunna leva i en demokrati). Sådana människor har förstås alltid funnits, de är bara mer högljudda nu än tidigare och uppbackade av en akademisk vänster som i teorin predikar tolerans men i praktiken så gott som alltid agerar på motsatt sätt.

Man kan kritisera specifika ideologier eller religioner (som te x islam) utan att fördenskull hata, eller förespråka vare sig våld eller stigmatisering eller utfrysning av utövare och efterföljare av den ideologi eller religion man går i polemik mot. Det är tron på -den- principen som kännetecknar västvärlden - och det är avsaknaden av denna egenskap som gör att somliga i väst är kritiska såväl mot islamiska doktriner och muslimska samhällen som mot insnöade, intoleranta vänsterindoktrinerade universitetsslynglar. Svårare än så är det faktiskt inte.

UPPDATERING: 20141101. Bill Maher diskuterar ämnet på sin egen show:
>


Och här har Fox News ett inslag om hur den islamiska organisationen CAIR:s talesperson Ibrahim Hooper jämför Bill Maher med en KKK-ledare:Källor: Real Clear Politics, Washington Post, JihadWatch.org, Yahoo News, JihadWatch.org, Breitbart, Salon.com, Pakistan Today, JihadWatch.org, HotAir, Los Angeles Times, Yahoo News, Examiner

Se även tidigare inlägg:

Nuri Kino om svensk Islam-debatt 20141003

----------------

Västvärldens möte med Militant Islam 20140620

Inga kommentarer: