fredag 24 oktober 2014

Cliven Bundy gör comeback i kongressvals-ad i Vilda Västern-stil

Cliven Bundy, ranchägaren i Nevada som i våras utmanade the Bureau of Land Management, som han menade tog sig rättigheter som den federala regeringen egentligen inte hade, och som för ett ögonblick verkade vara en genuin libertarian av den sort konservativa faktiskt kan stödja - och inte konspiratoriska tokar som inspirerar milisrörelser och var vanliga på 1990-talet.

Bundy fick stöd från alla möjliga håll, tills han en dag började prata nedsättande om icke-vita med ett slags teoretiskt försvar åtminstone av historiskt slaveri - och ja, sen sparkades han snabbt förstås ut ur allt slags rampljus han lyckats uppbåda, och frågan om huruvida han egentligen hade rätt eller ej i sin kritik av den federala regeringen blev snabbt medialt irrelevant.

Nu är han dock tillbaka i en reklam-ad gjord till förmån för Kamau Bakari - oberoende kandidat för Independent American Party - och även afroamerikan som utmanar den demokratiska kongresskvinnan Dina Titus i Nevadas första kongressdistrikt.

Det var Bakari-kampanjen som för en vecka sedan frågade Bundy om denne (som just gått med i partiet) ville medverka. Och temat är även denna gång "ras" eller kanske än mer, politisk korrekthet och rädslan för att uttrycka saker på fel sätt. Här är ad:en som mer liknar en trailer till en spagettivästern än en politisk pr-snutt:Onekligen årets hittills mest underhållande ad =)

Källa: Los Angeles Times

Se även tidigare inlägg:

Fox News granskar sitt eget hypande av Cliven Bundy 20140427

Cliven Bundy anklagas för rasism 20140425

Inga kommentarer: