onsdag 27 juli 2016

Podd 223: Presidentvalet 2016 - Del 70: Donald Trump - de glömdas röst?

Podd 223. I sitt nomineringstal den 21 juli sa Donald Trump att han var "de glömdas röst". Stämmer det? Ronie Berggren samtalar om saken med USA-experten Mathias Sundin.Alla avsnitt hittas i poddarkivet.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Sundins påstående att vi inte skulle fått höra talas om mordet på den franske prästen om det skett för hundra år sedan är minst sagt märkligt. Nyheten om mordet på Thomas Becket i Canterbury-katedralen år 1170 spreds snabbt över Europa. Tre år senare helgonförklarades Becket. Ännu för hundra år sedan var Europa såpass kristet att den typen av mord skulle väckt betydligt större uppmärksamhet än idag. Att en präst mördas inne i en kyrka under pågående gudstjänst är såpass unikt i Västeuropas historia att det tidigare endast skett vid något eller några enstaka tillfällen.

Ronie Berggren sa...

Tror inte att Mathias Sundin i första hand försökte briljera i kyrkohistoria, utan mer kommentera faktumet att nätet innebär ett helt annat informationsflöde.

Men du har rätt. Mord på präster har uppmärksammats i Europas historia, och nyheter spreds snabbare än vi idag kanske kan tro.