tisdag 14 februari 2017

Podd 334: Mohamed Omar om priset för att lämna islam

Podd 334. Mohamed Eddie Omar, fd islamist och tidigare muslim, berättar om sin resa bort från islam. Och om det pris han fått betala för att lämna islam.SWISHA en slant till Mohamed Omar: 0760078008 (Namn: Råbock).

Alla avsnitt hittas i poddarkivet.

Relaterade avsnitt med Mohamed Omar:

Podd 328: Europas folk vill stoppa islamisk invandring 20170209

Podd 322: Svenska no go-zoner - 1: Mohamed Omar om Gottsunda 20170203

Podd 319: Mohamed Omar om World Hijab Day 20170201

Podd 314: Är man ond om man stöder Trumps inreseförbud mot islamiska länder? 20170129

Podd 297: Mohamed Omar om Antikalifen 3, populärkultur och behovet av islamkritik 20170110

Podd 290: Mohamed Omar om terrordådet i Berlin 20161227

Podd 224: Mohamed Omar om Islamiska Statens mord på en präst i Europa 20160728

Podd 186: Mohamed Omar om Mehmet Kaplans avgång - en seger i bortmotandet av islamismen 20160419

Podd 132: Antikalifens Fatwor - ett samtal med Mohamed Omar 20151122

Podd 86: Mohamed Omar - från Islamist till Antikalif 20150618

6 kommentarer:

elzdur sa...

Jag blev mycket rörd och samtidigt förbannad. De som kommer hit med förhoppning om frigörelse får med statens hjälp stanna kvar som fångar i islam. Hoppas det bästa för Mohamed Omars flickor.
Elzbieta

Håkan Johansson sa...

Jag har 15 års erfarenhet av islamiska länder inkl Iran. Jag har som civilingenjör varit verksam i alla hörn av vår planet inkl Soviet Unionen. Iran och Soviet Unionen var en hemsk upplevelse, mer än ett år i Iran. Intervjun med Muhamed Omar är ett vittnesmål om det totala förfallet landet Sverige befinner sig i. Muhameds kamp att få sina barn att bli en integrerad del av det svenska samhället och våra värderingar är berömvärt. Det motstånd han möter från islamiska kretsar är förfärligt, att hans hustru har tvingats lämna honom p.g.a. att Muhamed är en avfälling. Islam är en religion som inte kan tillföra Sverige något gott, Muhameds tragiska livssituation är ett bevis på detta. Islams sharia värderingar borde omedelbart kriminaliseras i Sverige.

Ronie Berggren sa...

Tack för din kommentar Håkan. Vore nästan intressant att prata med dig vid tillfälle, om dina erfarenheter :)

Unknown sa...

Du kan skicka ett email till hakan_johansson@asia.com

Unknown sa...

Muhamed Omar har mycket att berätta. Ett av hans forum är Samtiden. Muhamed Omar har mycket viktig information att förmedla till svenska folket, det är tragiskt att han inte får tillgång till MSM och når svenska folket. Ni internetbloggare gör ett viktigt jobb, jag känner mycket stor oro för Sveriges framtid.Jag vill betona en sak att enligt vissa mätningar är ca hälften av muslimerna i den islamiska världen sekulära. Det är ju dessa muslimer vi västerlänningar får kontakter med. Asiatiska islam är ju inte samma totalitära system som i Iran och Saudiarabien. Men de kristna känner sig inte som fullvärdiga medborgare i Indonesien. Jag var i en fabrik på södra Sumatra, folket runt fabriken var mycket missnöjda mot de japanska ägarna. Det blev kravaller och en dödad på anläggningen. De kristna operatörerna grät av skräck, men lokalbefolkningen hade i detta fall inte de som måltavla, kyrkan brändes inte ned, den befann sig på industriområdet. I Lahore Pakistan hamnade jag mitt i enorma kravaller. På söndagen hade 40 shiamuslimer mördats, minoriteten i Pakistan. Då jag återkom till hotellet intill parlamentet var det full skottlossning, militär låg på hotelltaket, shiamuslimerna hade tidigare bränt upp högsta domstolen och var på väg att inta parlamentet, men de stoppades, militär och polis sköt i luften. Då jag kom till hotellrummet, på med TVn, CNN sänder live 100 m bort. Detta var 2003 eller 2004, i veckan mördades 90 shiamuslimer i ett fegt attentat av ISIS, sunnimuslimer. Pakistan är ett land med 90 % sunnimuslimer. Det är riskabelt att vara premiärminister i detta land, i scenariot att man försöker tygla de religiösa extremisterna, om jag inte minns fel är det två politiska ledare som har mördats de senaste decennierna. Det finns inte ett normalt islamiskt land på kartan. Från väst måste vi med alla tillgängliga medel stödja de sekulära krafterna, lättare sagt än gjort. Faran med denna religion är att religiösa extremister har ett enormt inflytande och är beredda att ta "lagen" i egna händer. Ledare som försöker en mer sekulär väg riskerar sina liv. Folk här i väst som säger sanningen om islams sharia vidrigheter riskerar samma öde. Jag är beredd att tala ut mot denna typ av islam som praktiseras i Iran. Det är min mänskliga skyldighet, jag vet att en stor majoritet av människorna i Iran vill leva ett normalt liv. Jag lider med dem. Jag vill också avlasta sådana hjältar som Geert Vilders i Holland och andra som står på islamisternas dödslista. Svenska regeringen var i Iran och legitimerade förtrycket, vår utrikesminister begriper inte skillnaden mellan hijab tvånget i Iran och det frivilliga att bära kippa i judendomen, att man saknar intellektet att begripa detta och är landets utrikesminister.

Ronie Berggren sa...

Jätteintressant, men gör så här -- fundera på något du vill berätta från dina resor och äventyr och skriv sedan en rad till mig; macleod1001[at]yahoo.com