torsdag 16 februari 2017

Podd 335: Maria Celander om journalistkårens brister

Podd 335. Ronie Berggren samtalar med journalisten Maria Celander, med 20 års erfarenhet från branschen, om journalistkårens brister. Och varför alternativ media behövs för att komplettera dessa brister.Alla avsnitt hittas i poddarkivet.

Relaterade avsnitt:

Podd 330: Journalistnyheter kontra kompisnyheter och varför de två måste mötas 20170210

Podd 309: Katerina Janouch om medias häxjakt och svenska åsiktskorridorer 20170125

4 kommentarer:

Felipe sa...

Tack för en eminent podcast käre Ronie!
Vet att du ofta kritiserar svensk media och dess journalister. Ofta Peter Wolodarski, Göran Rosenberg, Peter Rawet, Bonnier-koncernen m.fl.

Vore intressant om du kunde diskutera om varför alla dessa förespråkar massinvandring och mångkultur. Varför har de tagit detta ställningstagande? Vore oerhört intressant och kanske rentav banbrytande om du fick en intervju med dem. Det finns flera än de jag rabblade upp, men de har alla tre saker gemensamt. Det är att de alla förespråkar mångkultur, tillhör vänstereliten samt är av judiskt urpsrung eller möjligen har en förälder av judisk börd. Mycket intressant! Tack återigen Ronie!

Ronie Berggren sa...

Att Wolodarski och Rawet var judar hade jag ingen susning om. Jag kritiserar alla dessa för att de är vänsterliberala idioter, typ. Inte av någon annan anledning. Det vill jag vara väldigt tydlig med.

Felipe sa...

Det är strålande att du kritiserar journalistkåren, det behövs då de okritiskt får sprida sina falska teorier. Men hur som helst tycker jag att det är oerhört intressant att den ivandringsvurmande svenska journalistkåren idag till stor del består av personer av judisk börd. Kanske göra ett avsnitt av detta? Om hur en så liten minoritet lyckats få så många duktiga skribenter - trots sina dåliga åsikter och slutsatser. Det är verkligen beundransvärt det judiska folket.
Skall faktiskt till Israel i sommar med familjen och hälsa på lite vänner, Tel-Aviv är fantastiskt!

Ronie Berggren sa...

Min enda teori där är väl (1. Judar är flitiga och ambitiösa och därför framgångsrika, och många av dem har därför uppnått höga positioner. Samt (2. Många judar i Väst av den generation som faktiskt fortfarande dominerar nästan alla inflytelserika samhällspositioner, är vänsterliberala. Precis som majoriteten av inflytelserika icke-judar är.

Det är väl den kombinationen. Det är min teori. Och min enda teori om saken. Med tiden tror jag att det kommer att förändras. Yngre judar bli mer konservativa, precis som yngre icke-judar kommer att bli. Då kommer förändringen att ske. Och den har då inget speciellt alls med just judar att göra då de bara kommer att utgöra en pytteminoritet av en framväxande konservativ västerländsk generation.