torsdag 18 maj 2017

Podd 383: USA - en övergripande nyhetsuppdatering

Podd 383. Ronie Berggren och Björn Norström diskuterar de senaste veckornas stora händelser i den amerikanska politiken: Trumps avskedande av FBI-chef James Comey, parallellerna till Watergate och Trumps framgångar och misslyckanden under sina första månader som president.Alla avsnitt hittas i poddarkivet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att redan nu ta upp Trumps seger om ”Repeal and replace Obamacare” som ett misslyckande (så som det gjordes i programmet) är inget annat än ett typiskt europeiskt antiamerikanskt förhållningssätt.

Trump fick ju trots ditt [i ett tidigare program] tidigare redovisade antagande igenom sin ”repeal and replace Obamacare förslag” i representanthuset. Av det skälet borde den Segern i det här avsnittet ha tagits upp under Trumps Framgångar under Trumps 100 första dagar, och ej under rubriken misslyckanden. Att det blev så i programmet var antagligen oavsiktligt och därför kanske lite petigt av mig att påtala detta, jag ville i alla fall påpeka det där.

Det finns goda skäl till att anta att Trumps sjukvårdsreform inte kommer gå igenom i senaten, jag håller med om det. Men återigen, jag gillar inte att Björn Nordström så tvärsäkert i förväg säger att Trumps sjukvårdsreform inte kommer gå igenom i senaten. För mig så vittnar det där instinktiva ställningstagandet om att Björn inte riktigt begripit poängen med Trump. För mig så är det där lite oamerikanskt.

Björns Nordströms uppfattningar var för övrigt intressanta, kloka och de vittnade om goda kunskaper i de ämnen ni tog upp. Tack Ronie för ditt viktiga arbete och ett bra avsnitt.

Anonym sa...

Mitt namn är Thomas Ek. Jag glömde tala om det i min redan postade kommentar den 18 maj 2017 kl 14:00 ovan.