torsdag 18 maj 2017

Podd 384: Jeremiah Karlsson om individualisering och välfärdssamhället

Podd 384. Ronie Berggren samtalar med författaren och musikern Jeremiah Karlsson om välfärdssamhället och individualiseringens baksidor. Något Karlsson studerat i sin masteruppsats "Individualisering av barn" vid Lunds universitet 2015.Alla avsnitt hittas i poddarkivet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att redan nu ta upp Trumps seger om ”Repeal and replace Obamacare” som ett misslyckande (så som det gjordes i programmet) är inget annat än ett typiskt europeiskt antiamerikanskt förhållningssätt.

Trump fick ju trots ditt [i ett tidigare program] tidigare redovisade antagande igenom sin ”repeal and replace Obamacare förslag” i representanthuset. Av det skälet borde den Segern i det här avsnittet ha tagits upp under Trumps Framgångar under Trumps 100 första dagar, och ej under rubriceringen misslyckanden. Att det blev så i programmet var antagligen oavsiktligt och därför kanske lite petigt av mig att påtala detta, jag ville i alla fall påpeka det där.

Det finns goda skäl till att anta att Trumps sjukvårdsreform inte kommer gå igenom i senaten, jag håller med om det. Men återigen, jag gillar inte att Björn Nordström så tvärsäkert i förväg säger att Trumps sjukvårdsreform inte kommer gå igenom i senaten. För mig så vittnar det där instinktiva ställningstagandet om att Björn inte riktigt begripit poängen med Trump. Det är lite oamerikanskt.

Björns Nordströms uppfattningar var för övrigt intressanta, kloka och de vittnade om goda kunskaper i de ämnen ni tog upp. Tack Ronie för ditt viktiga arbete och ett bra avsnitt.

Anonym sa...

Mitt namn är Thomas Ek. Jag glömde tala om det i min redan postade kommentar den 18 maj 2017 kl 14:00 nedan.