fredag 19 maj 2017

Podd 386: Donald Trump och ett bemötande av hysteriska svenska Watergate-paralleller

Podd 386. Ronie Berggren samtalar med Joakim Henriksson om Donald Trumps senaste kontroverser och svensk Watergate-hysteri.Alla avsnitt hittas i poddarkivet.

Relaterade avsnitt:

Podd 383: USA - en övergripande nyhetsuppdatering 20170518

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt namn är Thomas Ek.
Det här podd avsnittet (nr 386) var tyvärr väldigt rörigt tycker jag. Den höll inte på långa vägar när den höga standard Ronies podd brukar hålla levande.

Ronie började avsnittet med att fråga Joakim Henriksson (som skall vara USA specialist) vad han anser om medias liknelse med Watergate skandalen. Liknelsen har förekommit flitigt bland flera amerikanska TV kanaler och den har vid flera tillfällen på ett informativt och sakligt sätt även analyserats och debatterats i Fox News. Men att den här liknelsen förekommit i media det kände inte Joakim till (?). Och på den vägen var det under resten av programmet.

Idag 2017-05-19 så låter USAs f.d. talman Newt Gingrich meddela amerikanerna;
Ge upp eller ställ dig upp och slåss – Vår nation står nu och faller med det!
Gingrich: Surrender or fight - our country is at stake
Medias ohederliga häxjakt på Trump har sålunda gjort att läget i USA är utomordentligt allvarligt.

Häxjakten i Sverige är faktiskt ännu ohederligare och ännu värre än den är i USA. Här hemma tillåts vårt Public Service säga och göra precis som de vill. Det finns i stort sett ingenting som stämmer överens med verkligheten i det som vårt Public Service uppger. Läget med våra ohederliga medier är ytterst allvarligt här hemma. Vårt Public Service sprutar dagligen ohämmat finurliga vilseledanden parat med grova lögner. Arbetet som vårt Public Service driver är direkt brottsligt. Ingenting av det framkom i det här avsnittet.

/Thomas Ek

Anton sa...

"the problem with the Trump campaign is it’s actually hard for us to publish much more controversial material than what comes out of Donald Trump’s mouth every second day,"

Julian Assange
http://thehill.com/blogs/ballot-box/presidential-races/293453-assange-wikileaks-trump-info-no-worse-than-him

Visst man kan tycka att media går på honom för hårt men han håller ju hela tiden brasan brinnande. Det behöver inte bara handla om ideologi utan bara om att det är alltför säljande story.

Ronie Berggren sa...

Det var pratet om impeachment som åsyftades, men det kanske inte framkom tydligt. Watergate-paralleller görs ju helt klart i USA. Borde ha varit tydligare. Och impeachment-pratet växer.

Anonym sa...

Anton,
Trump valdes för att han rakt ut och utan omsvep säger vad han tycker. Trump provocerar etablissemanget genom att hänga ut det etablerade samhällsskiktet.

Trump har inför hela världens kameror på ett tidigt stadium mycket klart och tydligt klargjort och inför hela den samlade ”journalistkåren” som bevakar honom är de mest vidriga, oärliga kräk som existerar på vår planet (vilket enligt min mening är en av Trumps höjdpunkter). Men det vare sig ursäktar eller berättigar ”journalisternas” djupt ohederliga framfart.

Trump är en Fighter, en äkta amerikansk Fighter. Den som tror att Trump kommer backa ens en millimeter misstar sig. – Snart åker handskarna av. You mark my words on that.

/Thomas Ek

Anton sa...

Läste Skotten i Köpenhamn som handlar om Lars Vilks.
Det finns poänger med att ha personer som säger vad dom tycker.

Anledningen till att jag inte gillar Trump är för att jag inte
tror att han kommer att se till amerikanska arbetares intressen.
Högern har visserligen kulturellt mer likhet med arbetarna men snacket om att Trump
skulle bry som arbetarna i rostbältet känns som en dröm.

Den andra anledningen är att han inte inser att rasismen och muslimhatet bara göder terrorismen. I Irak så var samarbetet mellan Baathpartiet och Islamister en självuppfyllande profetia för USA. Visserligen så går det att militärt stoppa det men allt det hat som har uppstått kommer att finnas kvar under en lång tid.

Anonym sa...

Anton,
Ok, jag respekterar din syn på det du beskriver. I mina ögon är dina uppfattningar ett direkt resultat av vad vårt ohederliga Public Service förmedlat. Det gör mig matt och beklämd.

Mvh
/Thomas Ek

Anton sa...

Uttalandet av självuppfyllande profetia kommer från " Kobane : den kurdiska revolutionen och kampen mot IS " Författaren Joakim Hedin är frilansjournalist som blev arresterad av regimen.

Att jag inte tror på att Trump kommer att skapa jobb är därför att arbetslösheten ökar i västvärlden allmänt. Mycket av det handlar om ökad specialisering,
enkla jobb flyttats till Mexico/Kina/fängelser, de som finns kvar har sämre lön.

Staten har ett enormt ansvar i dagens läge att se till att personer blir utbildade så att de kan få de jobb som efterfrågas.