tisdag 14 november 2017

Fd vicepresidenten Joe Biden anklagas för att ha serietafsat på sina kvinnliga livvakter

De senaste veckorna har många kändisar i såväl Sverige som USA anklagats för att sexuellt trakasserat kvinnor. Den senaste i ledet är före detta amerikanska vice presidenten Joe Biden som nu anklagas för att vara serietafsare under sin tid som vice president.

Redan för flera år sedan rapporterade diverse amerikansk media om att dåvarande vice Joe Biden presidenten var alltför fysiskt närgången mot kvinnor, både under offentliga och privata sammanhang. Biden delgavs då smeknamnet "handsy." Hans tafsande bortförklarades av vänsterliberaler med att det är bara "Joe som beter sig som Joe" och att han kommer från en annan tidsperiod då tafsande var acceptebelt. Anrika Time Magazine underströk 2015 att "Joe som beter sig som Joe" och att hans tafsande inte ska tolereras.

En bok skriven av journalisten och författaren för vänsterliberala New York Times Ronald Kessler belyser att Biden gillade att bada naken framför hans kvinnliga livvakter, vilket kvinnorna kände sig mycket olustiga och kränkta inför. Nu blossar detta ämne upp igen då det framkommer färsk information att Biden dessutom kan ha varit serietafsare på sina egna kvinnliga livvakter.

Enligt en av Bidens före detta personliga Secret Service-agenter drog sig Biden inte ens för att tafsa på sina egna kvinnliga livvakter. En julfest ska enligt utsago ha ställts in i syfte att skydda kvinnliga livvakter från Bidens tafsande. Även minderåriga ska enligt livvakten blivit offer för Bidens aktiva händer. Enligt den anonyma livvakten stängdes denne själv av från sin tjänst en vecka under 2009 då denne fysiskt knuffade bort Biden i syfte att stoppa honom från att tafsa på kvinnor. Livvakten konstaterar vidare att manliga agenter regelbundet ställde sig framför kvinnliga livvakter samt kvinnliga representanter för flottan för att fysiskt blockera Bidens tillgång till kvinnornas kroppar.

Livvakten ifråga arbetade även under presidenten George W. Bush som livvakt för vice presidenten Dick Chaney och poängterar att Chaney aldrig lade sina händer på kvinnor på ett opassande sätt.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: