tisdag 21 november 2017

Två kända vänsterliberala journalister i USA avstängda pga sexuella trakasserier

#metoo De senaste dagarna har vänsterliberal media i USA skakats i grunden då två kända journalister för anrika medieaktörer sängts av efter att det framkommit att journalisterna strukturellt sexuellt trakasserat kvinnor på sina respektive arbetsplatser.

Den välkända journalisten för CBS och PBS Charlie Rose, som bland annat är ankare för kanalens morgonnyheter samt CSB 60 Minutes, har stängts av från båda kanalerna efter att minst åtta kvinnor vittnat om att han regelbundet trakasserat kvinnliga medarbetare på sina arbetsplatser. Rose erkände omedelbart att anklagelserna är verklighetsförankrade då han även bad om ursäkt för sitt agerande.

Glenn Thrush är den andra vänsterliberala journalisten som stängts av och arbetar som New York Times och MSNBC korrespondent i Vita Huset. Även Thrush har anklagats för strukturella sexuella trakasserier och har kommenterat att han genom åren haft problem med alkohol och andra personliga beteenden och att han ber om ursäkt för sina ageranden för att han agerat på ett skamligt sätt som är pinsamt för hans familj och vänner.

UPPDATERING: Charlie Rose har nu fått sparken från både PBS och CBS efter att ha anklagats för sexuella trakasserier.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: