torsdag 27 mars 2014

Podd 36: Storbritanniens EU-val - Nigel Farage vs Nick Clegg - Debatt 1

Podd 36. I slutet av maj hålls runtom i Europa val till EU-parlamentet. I Storbritannien är valet kanske ännu viktigare, då det ger en hint inför den av regeringen utlovade omröstningen om fortsatt EU-medlemskap, där i synnerhet Nigel Farages parti UKIP driver på EU-kritiken.

Den 26 mars hölls den första av två debatter mellan Nigel Farage och Liberal Democrats partiledare (och Storbritanniens biträdande premiärminister) Nick Clegg, på temat: In or out of the EU? .

Jag och John Gustavsson - som är medlem i UKIP - såg debatten, och diskuterar i detta avsnitt dess betydelse för situationen i Europa inför de uppkommande valen.Tidigare podd-avsnitt hittas på iTunes, och lyssna i synnerhet på vårt 23:e avsnitt som specifikt handlar om UKIP (där John berättar mer om sitt eget engagemang i partiet), brittisk EU-kritik och behovet av en bredare EU-kritisk rörelse, där bland annat Daniel Hannan intervjuas och där ger lite kritik mot Göran Hägglunds avfärdande av EU-kritiker på Almedalen i somras.

Inga kommentarer: