torsdag 15 maj 2014

USA:s plan för att motstå zombie-attack

DN skriver här om en artikel i Foreign Policy som berättar om en amerikansk plan från 2011 för att kunna motstå en zombie-våg.

Dokumentet CONOP 8888, även känt som ”Counter-zombie dominance" - en plan till för att användas vid övningar, inte primärt vid en "verklig" zombieattack.

”Dokumentet är ett internt pedagogiskt verktyg som används i övningar där studenter lär sig om de grundläggande koncepten för militära planer och uppdrag genom ett fiktivt utbildningsscenario”, skriver Pamela Kunze, taleskvinna för Strategic Command, i ett mejl till Foreign Policy.


Detta är förstås inte första gången amerikanska säkerhetsstyrkor övat mot varelser från det idags dato väldigt populärkulturella zombie-fenomenet - och i vår 29:e podcast "World War Z" pratar vi mer ingående om zombies och amerikansk politik.

I dokument CONOP 8888 står också om hur man ska bemöta olika former av zombies; allt från kycklingzombies till vegetariska zombies och även zombies från yttre rymden.

Häromdagen såg jag kultklassikern Killer Clowns from Outer Space från 1988. Och i likhet med de flesta gamla filmer är filmen bättre än den här trailern:Källa: DN

Se även tidigare inlägg:

Podd 29: World War Z 20131217

Inga kommentarer: