onsdag 30 juli 2014

Daniel Hannan om vänsterns antisemitism

Daniel Hannan skriver i the Telegraph ett utmärkt blogginlägg om vänsterns långa (men idag överlag bortglömda) antisemitiska historia - en historia som nu tycks repriseras med de vänsterdemonstrationer mot Israel som ofta urartar i ren antisemitism.

Hannan citerar bl a den franske socialisten Pierre Myrens som 1911 sa:

“The Yid (‘Youtre’) is an Israelite by religion, a Jew by race and, what is more, a capitalist!”


Han går sedan vidare och redogör vänsterns långa historia av antisemitism - en antisemitism även Hitler tog fasta på, och 1920 ställde han en fråga till sina partimedlemmar: “How, as a socialist, can you not be an anti-Semite?”

En mycket läsvärd artikel där Hannan konstaterar att vi idag gått på den långa framställningen av att vänstern är medkännande och goda, medan högern är elaka och onda. Och eftersom vi idag är överens om att antisemitism är något dåligt, så måste det därför vara ett högerfenomen.

Ett bisarrt resonemang, som likväl lyckats med konsten att infiltrera hela den breda politiska debatten. Men antisemitismen är välförankrad hos vänstern, något Hannan i sin utmärkta artikel påminner om. Och än värre; antisemitismen inom vänstern är fortfarande i allra högsta grad levande. Något Hannan också påminner om.

Källa: The Telegraph

Se även tidigare inlägg:

Kort sammanfattning av Hamas historia 20140730

--------------

Min intervju med Daniel Hannan:

Podd 23: Daniel Hannan, UKIP och Europas behov av en EU-kritisk konservatism 20130709

Inga kommentarer: