torsdag 24 juli 2014

ISIS beordrar kvinnlig omskärelse i Irak

ISIS har nu genom en fatwa beordrat alla kvinnor mellan 11 och 46 år i och runtom Mosul i Irak, att omskära sig. Ett beslut som kan komma att påverka 4 miljoner kvinnor och flickor.

“This is not the will of Iraqi people, or the women of Iraq in these vulnerable areas covered by the terrorists,” sa Jacqueline Badcock, en av FN:s representanter i Irak.


UPPDATERING: Nu har uppgfiter framkommit om att Jacqueline Bacock kommit med fel uppgifter. Och ISIS har dementerat krav på könsstympning.

Om detta kan sägas: könsstympning av kvinnor är inte en del av klassisk islamisk teologi - utan praktiseras främst i Afrika. ISIS har det rättledda rashidunkalifatet som mönsterbild och borde därför inte könsstympa kvinnor. MEN. ISIS har också otaliga krigare från andra länder - med stor sannolikhet många från Somalia och delar av Afrika som praktiserar både klassisk militant islam, såväl som könsstympning. Att någon sådan uttalat sig om detta ter sig därför inte helt otroligt. Att Abu Bakr Al-Baghdadi skulle utfärda påbudet känns däremot konstigare. Men med ISIS går det i detta skede helt enkelt inte att uttala sig med full säkerhet.

Källa: Al Arabiya

Se även tidigare inlägg:

Kristendomen under stor attack från ISIS 20140723

Inga kommentarer: