lördag 12 december 2015

Kongressförhör om ISIS' folkmord mot yezidéer och kristna

I onsdags, den 9 december höll en underkommitté i Representanthusets utrikesutskott ett kongressförhör (hearing) om ISIS' folkmord mot yezidéer och kristna.

Obama-administrationen betraktar slakten på yezidéer som folkmord, men kristna har ej fått samma status. Vilket kritiseras av kongressman Chris Smith som leder kongressförhöret/vittnesmålen.

På plats att berätta om sina erfarenheter fanns biskop Francis Kalabat som bland annat berättade om den rädsla som fanns bland kristna för att vistas i FN:s flyktingläger pg a hoten från islamisterna. Han konstaterar också att det bästa är om flyktingarna får hjälp där de är bäst kulturellt anpassade, vilket konkret innebär att det vore bättre om muslimska länder tog större ansvar för muslimska flyktingar, än att dessa istället "åker till Sverige och blir förvirrade" (pg a de stora kulturkrockarna).

Mirza Ismail, som leder en människorättsorganisation för yezidéer, berättar hur hans folk bränts levande av ISIS för att de vägrat konvertera till islam. Här kan hela kongressförhöret ses:Källor: Foreign Affairs, House.gov, CNS News

Se även tidigare inlägg:

Podd 58: A Demand For Action: Nuri Kino om Kampen för Mellanösterns kristna 20141130

Inga kommentarer: