tisdag 7 oktober 2014

Robert Spencer och Sean Hannity om Oklahoma-moskén

President Obama har låtit skicka ett sändebud till den moské som mördaren Alton Nolen tillhörde för att lovorda dessa för det arbete de gjort. David Myers, direktör för Homeland Securitys Center for Faith-based & Neighborhood Partnerships läste i moskén ett brev från president Obama som löd:

“Your service is a powerful example of the shared roots of the Abrahamic faiths and how our communities can come together in shared peace with dignity and a sense of justice,”


Här ett videoinslag om detta från Daily Caller, där Vita Huset, hävdar att besöket hade att göra med efterdyningarna av tornadon i som härjade Moore förra året.

Problemet med denna moské är dock att uppgifter också framkommit om att de inte alls är lika moderata och demokrativänliga som man önskat ge sken av. Direkt efter Alton Nolens mord gick man ut och sa att man nu var rädd för att utsättas för islamofobi och kollektiv skuldbeläggning (vilket inte kan ha skett i någon högre utsträckning när man får ett direktbesök från Obama-administrationen). Robert Spencer från JihadWatch.org fick dock ett brev från en fd moskémedlem som förklarade att moskén lärde allt annat än tolerans och demokrati.

Sean Hannity på Fox News har grävt vidare och intervjuar här såväl mannen som delgav insiderinformation om moskén, såväl som Robert Spencer:Det mesta talar för att Obama-administrationen agerar alldeles förhastat i sina lovord. Man gjorde samma sak i samband med frigivningen av Bowe Berghdal, när dennes mor och i synnerhet far gavs direkt tillträde till Vita Husets talarstol trots sitt eget minst sagt suspekta ideologiska bagage.

Att Robert Spencer - som är en utmärkt rapportör om militant islam (och som jag även intervjuat) - nu fått större utrymme på Fox News är däremot mycket välkommet.

Se även tidigare inlägg:

Muslim halshugger slumpmässig kvinna i Oklahoma 20140926

--------------

Podd 15: Islamofobi och Militant Islam: Vad är Farligast? 20121214

Inga kommentarer: